How to: protein fluff
Twee jaar geleden kon je niet door je Instagram feed scrollen zonder dit heerlijke spul tegen te komen, en sinds kort is hij weer terug van weggeweest: protein fluff. Van alleen de naam word je al vrolijk, en dat gevoel wordt alleen maar beter als je de wolkenachtige fluff eet.
Het is laag in calorieën, ontzettend lekker, vult goed en is rijk aan eiwitten. Oftewel: de ideale snack. Wat ons betreft kan ‘ie het hele jaar door, dit koude gerecht hoeft echt niet alleen in de zomermaanden gegeten te worden. Maar hoe maak je de perfecte protein fluff? Wij hebben een basisrecept voor je opgesteld.
WAT HEB JE NODIG?
- Een goede blender of keukenmachine
- Een mixer (of evt. garde)
- 1 schep caseïne eiwit
- 150 gram bevroren fruit
- 125 ml melk
HOE MAAK JE HET?
Maal het bevroren fruit in de keukenmachine tot je een fijn poeder hebt. Meng het eiwitpoeder mee, en voeg daarna de melk toe tot je een romig geheel hebt. Haal het uit de keukenmachine en doe het in een kom, en klop het mengsel met een mixer minstens 4 minuten tot het ongelofelijk luchtig is geworden. En klaar is Kees!
Het is ontzettend makkelijk om te maken en je kunt er eindeloos mee variëren. Zo kun je verschillende soorten smaken eiwitpoeder gebruiken, of elke keer ander fruit proberen. Goede fruitsoorten voor protein fluff zijn bijvoorbeeld aardbeien, bosbessen, mango en banaan. Wel is het heel belangrijk dat je een goede blender of keukenmachine hebt, want die keiharde knotsen van aardbeien zouden je blender nog wel eens kunnen slopen. Let ook op dat je caseïne eiwitpoeder koopt, met normale whey krijg je de fluff niet zo luchtig als je zou willen.
Tip: probeer ook eens verschillende toppings op je protein fluff. Verschillende bessen, fijngesneden vers fruit of kleine stukjes koek. Probeer ook eens de chocoladevariant door een eetlepel cacao mee te mengen.
Hop, op naar de keuken en probeer het receptje uit! Laat je ons weten als je zelf nog lekkere suggesties voor fruit of toppings hebt?