Zo maak jij avocado ijs

Dessert door roos-aduagyei

De ultieme favo Fit Girl snack is al jaren de avocado. Echt, dit groene vriendje weet elke maaltijd weer tot een culinair hoogstandje te maken. We eten hem zowel bij het ontbijt als de lunch en hij is ook perfect voor in je maaltijdsalade. Maar wist jij dat je ook heerlijk ijs kan maken met deze topper?

Yes, avocado ijs bestaat en jij kunt het zélf maken! Ik wed dat je heel wat nieuwe vrienden gaat maken als je met deze perfecte snack komt aanzetten. In dit filmpje van 4 minuten wordt uitgelegd hoe je dit goddelijke ijsje zelf kunt nabootsen.

Ingrediënten:

  • 415 ml volle kokosmelk
  • 1,5 avocado
  • 1 theelepel citroensap
  • 80 ml rijstsiroop

Geen zin om het filmpje te bekijken? Don't worry, hier onder zal ik stap voor stap de bereidingswijze nog even neerzetten:

Bereidingswijze:

  1. Doe het blikje kokosmelk de avond van te voren in de vriezer.
  2. Snijd de avocado's doormidden, haal de pit eruit en scoop ze helemaal uit.
  3. Doe de avocado samen met het citroensap in de keukenmachine en maal het tot een zachte substantie.
  4. Doe het blikje kokosmelk open en laat het kokoswater eruit lopen. Doe het kokosmengsel in een kom en mix het met een garde tot een zachte crème. Doe vervolgens het avocado mengsel erbij samen met de rijstsiroop. Laat het geheel zo'n 4 uur in de vriezer staan. Et voilá, je ijsje is klaar!

Met deze ingrediënten maak jij binnen een handomdraai dus dit heerlijke, groene ijsje klaar. Laat jij het ons weten of het is gelukt?

https://www.youtube.com/watch?v=wypUz_cP-r0

Ik denk dat deze yummeh snack met stipt op 1 staat in onze zomer snack top 10. Wat denk jij?