25x varianten op jouw standaard toast met avocado
Het is zo'n fijne klassieker: toast met avocado. Hier op de redactie worden er 's middags ook regelmatig boterhammen geroosterd om ze daarna met avocado en andere lekkere dingen te beleggen. Toch valt het op dat iedereen het anders eet! Daarom heb ik een heleboel soorten beleg opgezocht die prima combineren met dat broodje avocado. De basis is overal hetzelfde, maar door de toppings smaakt elke boterham anders!
De basis
- Geroosterd brood
- Avocado (geprakt of in palkjes)
- Peper en/of zout
Wat kan er nog meer op?
- Oude kaas
- Geitenkaas
- Tomaat
- Een zachtgekookt of gepocheerd eitje
- Hummus
- Zalm
- Kip- of kalkoenfilet
- Zuivelspread en wat zaden en pitten
- Fetakaas
- Citroensap en rucola
- Geitenkaas met spekjes
- Spinazie, geitenkaas en tomaat
- Mozzarella, tomaat en basilicum
- Brie en cranberry's
- Hummus en komkommer
- Gorgonzola, peer en walnoten
- Parmezaanse kaas en pesto
- Kipfilet, tzatziki en tomaat
- Kiemgroenten, tomaat, zaden en pitten
- Bacon met tomaat
- Feta, tomaat en komkommer
- Hummus en tomaat
- Tahin en komkommer
- Garnalen en chilisaus
- Aardbeien en basilicum
Eigenlijk zijn de mogelijkheden echt eindeloos, want avocado smaakt bij ongeveer alles wel lekker! Wat is jouw favoriete combinatie?