25x varianten op jouw standaard toast met avocado

Ontbijt door michelle-den-elzen

Het is zo'n fijne klassieker: toast met avocado. Hier op de redactie worden er 's middags ook regelmatig boterhammen geroosterd om ze daarna met avocado en andere lekkere dingen te beleggen. Toch valt het op dat iedereen het anders eet! Daarom heb ik een heleboel soorten beleg opgezocht die prima combineren met dat broodje avocado. De basis is overal hetzelfde, maar door de toppings smaakt elke boterham anders! 

De basis

  • Geroosterd brood
  • Avocado (geprakt of in palkjes)
  • Peper en/of zout

Wat kan er nog meer op?

  • Oude kaas
  • Geitenkaas
  • Tomaat
  • Een zachtgekookt of gepocheerd eitje
  • Hummus

 

  • Zalm
  • Kip- of kalkoenfilet
  • Zuivelspread en wat zaden en pitten
  • Fetakaas
  • Citroensap en rucola

 

  • Geitenkaas met spekjes
  • Spinazie, geitenkaas en tomaat
  • Mozzarella, tomaat en basilicum
  • Brie en cranberry's
  • Hummus en komkommer

 

  • Gorgonzola, peer en walnoten
  • Parmezaanse kaas en pesto
  • Kipfilet, tzatziki en tomaat
  • Kiemgroenten, tomaat, zaden en pitten
  • Bacon met tomaat

 

  • Feta, tomaat en komkommer
  • Hummus en tomaat
  • Tahin en komkommer
  • Garnalen en chilisaus
  • Aardbeien en basilicum

Eigenlijk zijn de mogelijkheden echt eindeloos, want avocado smaakt bij ongeveer alles wel lekker! Wat is jouw favoriete combinatie? 

Heb je al gehoord dat Europa's eerste avocado restaurant in Amsterdam opent? Dit komt er straks op het menu te staan >