Hotspot Sugo Rotterdam: pizza al taglio

Hotspots & Reviews door fitgirlcode

Pizza al taglio, of op zijn Hollands: pizza per stuk. In Rome een waar begrip, in Rotterdam onbekend. Totdat het op de Aert van Nesstraat eindelijk werkelijkheid werd. Een losse pizza per stuk op ieder moment van de dag. Als lunch, tussendoortje of avondeten. Bij Sugo kan het allemaal! Als heuse pizza lover voelde ik me natuurlijk geroepen om dit pizza al taglio fenomeen even uit te testen.

Sugo Rotterdam

Hoe vaak ben ik wel niet langsgelopen en heb ik met water in het mond voor het raam gestaan. En twee weken geleden was het dan eindelijk zo ver: samen met mijn food buddy Anna heb ik van dit pizzafestijn mogen genieten! 

Bij het aanzicht van de stukken pizza achter het glas begint het water me weer in de mond te lopen. Man, dit ziet er echt goed uit, en vers! De producten die gebruikt worden zijn 100% natuurlijk en de meeste ingrediënten zijn ook nog eens biologisch en komen rechtstreeks uit Italië. Pizza en ook nog eens healthy? No way, I'm in pizza heaven.

sugo rotterdam

We mogen de pizza proeven die er op dat moment liggen. Dat is namelijk het mooie van Sugo, het menu wisselt dagelijks en daardoor altijd een verrassing wat je gaat eten. We krijgen onder andere: gegrilde aubergine met zongedroogde tomaat; aardappel met truffelroomkaas; pancetta met spinazie, gorgonzola en champignons; lamsvlees met geitenkaas en gegrilde paprika, gekarameliseerde ui met walnoten, olijven, mozzarella en mascarpone en een vegan variant met paprika, aubergine, courgette, ui, champignons en cherrytomaten. De één ziet er nog prachtiger uit dan de ander.

En zo smaakt deze pizza al taglio ook. De bodem is knapperig en de binnenkant heerlijk luchtig, precies zoals het hoort. Dit komt doordat het deeg 80% minder gist en rijst bevat, vertelt de jongen die ons van de pizza's voorziet. Het enige geluid dat uit onze mond ontsnapt terwijl we naar een hap adem snakken om de volgende naar binnen te werken is hmm…jaa…hmm...lekker. Ik heb geprobeerd om een favoriet te kiezen; de gekarameliseerde ui, de pancetta of toch de aubergine? Ohh.. ik weet het echt niet! Ook Anna kan niet beslissen...

 

sugo rotterdam

It's dessert time!

Omdat we heus nog he-le-maal niet vol zitten, besluiten we gewoon alle desserts van het menu te proeven. Je leeft maar één keer toch? Als eerste wordt de pizza Nutella naar buiten gebracht. Ik moet eerlijk toegeven dat ik nog nooit een pizza met Nutella heb gegeten, dus ik ben heel enthousiast. Zo enthousiast dat het hele gerecht helemaal op is voordat ik er een foto van heb kunnen maken, oeps. Maar trust me, het warme deeg met gesmolten Nutella erin smaakt hemels. Na de Nutella pizzza krijg we Italiaanse ijskoffie met speculaas en karameltopping en huisgemaakte panna cotta met verse aardbeien. Voor panna cotta mag je me 's nachts altijd wakker maken, dus ook deze is achter de kiezen voor ik er erg in heb.

sugo rotterdam

Tijd om naar huis te rollen, de komende dagen hoef ik in ieder geval niet meer te eten. Maar ik heb eindelijk mijn healthy pizza spot in Rotterdam gevonden. Ik weet wel waar ik voortaan mijn gezonde katervoedsel vandaan ga halen. Oh, en goed nieuws voor de Amsterdammers; in de Ferdinand Bolstraat zit ook een Sugo! En in Amsterdam kun je Sugo zelfs thuis laten bezorgen. Daar moeten wij in Roffa nog even op wachten. Boehoe!