5 healthy lunchspots in Rotterdam

Hotspots & Reviews door fitgirlcode

Zoals jullie weten ben ik echt een mega food fanaat en ben ik er ook nog eens dol op om nieuwe plekjes te ontdekken. Ik word er nog blijer van als het ook nog eens gezond is, dan voel ik me minder schuldig als ik als een bezetenen mijn eten naar binnen werk (ik geniet er wel van hoor). Daarom heb ik voor jullie een lijstje gemaakt met vijf healthy lunchspots in Rotterdam! 

Inhoudsopgave

Bertmans

Toevallig heb ik net met mijn collega Shelley een date gepland om volgend weekend te gaan brunchen bij Bertmans. Ik heb er één keer eerder geluncht en dat was smullen, maar ik heb nog lang niet alles uitgeprobeerd. Toen ik Anna's review van Bertmans las, kon ik niet wachten om weer te gaan. De menukaart is heel gevarieerd: van boekweitpannenkoeken tot gekonfijte eend aan toe. Het eten is ontzettend smaakvol en gezond. Zoals Anna mooi heeft geformuleerd: "je wordt hier culinair verrast én je kunt ervan genieten zonder je schuldig te voelen."

healthy lunchspots

The tea lab 

Ik ging vroeger altijd naar the Tea Lab om te studeren, echt de perfecte plek! Lekker warm, gezellig en ook nog eens heerlijk eten. Maar het is ook hartstikke leuk om een kopje koffie met een vriendin te drinken of een high tea te organiseren. Het kan allemaal! Benieuwd hoe Roos en Aranka de high tea hebben ervaren? Lees het hier terug!

healthy lunchspots

1 Charlie's Kitchen

Hier ben ik een ontelbaar keren geweest, zowel de locatie op de Coolsingel als op de Herenplaats. De eigenaresse Charlotte heeft een woonkamer gevoel gecreëerd waardoor je eigenlijk nooit meer weg wilt. En laat het nou ook nog eens super lekker en healthy eten hebben! Van acai bowls, pannenkoeken tot salades aan toe. Helaas is Charlie's Kitchen dichtgegaan, maar Charlotte heeft een nieuwe zaak op de Mauritsweg geopend: Lilith. Een bar waar je de gehele dag kunt ontbijten. De review komt binnenkort online, maar tot die tijd kan je hier een kijkje nemen om een idee te krijgen hoe de vorige zaak eruit zag en wat je dus kunt verwachten.

healthy lunchspots

Bezoek website

2 Smoothie Company

Ik belandde voor het eerst bij de Smoothie Company toen ik mijn eerste artikel voor #FITGIRLCODE ging schrijven. Ondertussen 6 maanden verder ben ik er nog steeds vaak te vinden voor mijn dagelijkse vitamineshot. Soms neem ik een smoothie, andere keren als het leven uit me gezogen is, neem ik een gembershot om een powerboost te krijgen. En niet alleen de sapjes zijn lekker, de broodjes en salades zijn ook een aanrader!

healthy lunchspots

Bezoek website

3 De Zeeuwse Meisjes

Ik kom niet zo vaak op Katendrecht (wat ik echt heel jammer vind), maar als ik er ben, ga ik altijd even langs bij de Zeeuwse Meisjes. Ten eerste straalt de winkel echt een gezellig en warm gevoel uit. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat ik echt dol ben op vintage spulletjes. Voor een heerlijk kopje koffie en een Zeeuwse bolus ben je hier aan het juiste adres. Bekijk de review om te zien wat voor lekkere dingen ze nog meer hebben en hoe de winkel eruit ziet!

healthy lunchspots

Bezoek website

4 Wat is jouw favo healthy lunchspot in Rotterdam?