zonder sportbeha

De lockdown is voor veel thuiszittende of -werkende #FITGIRLS hét excuus om lekker hun beha in de ondergoed la te laten liggen. Het kan zijn dat dit je dusdanig goed bevalt dat je vaker zonder beha aan de dag doorgaat. Maar wat doe je als je tijdens zo’n beha-loze dag gaat sporten? Trek je dan toch even een sportbeha aan of niet? En als het laatste het geval is: is het erg om af en toe zonder sportbeha te sporten?

Zonder sportbeha sporten? Alleen als de workout het toelaat!

Als je tijdens zo’n relaxte, beha-loze thuiswerkdag tussendoor even je yogamat neerlegt voor wat rustige rek- en strekoefeningen, is het prima om dit zonder sportbeha te doen. Wat mij betreft is een bralette voor dat soort situaties de ideale middenweg; het is geen sportbeha, maar het biedt toch net even wat extra ondersteuning. Ga je een intense of high impact workout doen? Dan is het aan te raden om wél even die sportbeha tevoorschijn te halen. De herhaaldelijke stress op je borst kan namelijk ongemak en pijn veroorzaken. Als je een kleiner maatje hebt zul je hier misschien niet zoveel last van hebben als iemand met een flinke voorgevel. Maar bij elke vrouw kan intensief sporten zonder sportbeha op den duur leiden tot verslapping van de huid, en dat wil je natuurlijk voorkomen.

En hoe zit het met ‘gewone’ beha’s?

Zit je niet bij Team Beha-loos en draag je ook tijdens je thuiszit- of thuiswerkdagen gewoon een beha? Dan is het niet aan te raden om deze ook tijdens het sporten te dragen, ongeacht de intensiteit van je workout of je cupmaat. Nog afgezien van het feit dat de meeste gewone beha’s simpelweg niet comfortabel genoeg zijn om in te sporten, kunnen bandjes en beugels ook drukplekken en frictie creëren. Dit kan leiden tot huidirritaties en blauwe plekken op je schouders, borst en rug. Gewone beha’s zijn gewoon niet gemaakt om in te sporten. Wen je zelf dus aan om deze voor het sporten te vervangen door een sportbeha of bralette. Dat komt je prestaties alleen maar ten goede! Mocht je overigens nog op zoek zijn naar een goede sportbeha: zo weet jij welke sportbeha het beste bij jou past.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.