5x health boeken die jij binnen no time ‘leest’

Tips door robin-den-besten

Al wekenlang roep ik dat ik nu echt eens die boeken moet gaan uitlezen die al zo lang in mijn kast liggen. Ik had me voorgenomen om er deze zomer tijd voor te gaan nemen, maar dit mislukte keer op keer. Ik ben een echte boekenwurm en las van kleins af aan altijd graag boeken, maar door alle drukte kan ik er de tijd en rust niet meer voor vinden. Daar ik heb ik dus een mooie oplossing voor gevonden!

Terug in de tijd

Toen ik klein was en soms niet kon slapen, zetten mijn ouders altijd luisterboeken voor me op. Zo kon ik heerlijk wegdromen, zonder dat ik me echt moest inspannen om een boek te lezen. De afgelopen tijd hoorde ik steeds meer mensen over de comeback van luisterboeken en besloot ik het een kans te geven. Dus downloadde ik, op aanraden van heel veel collega’s en mede-fit girls, de app Storytel, waarmee je meer dan honderdduizend boeken kunt ‘lezen’. Dit is voor mij sinds kort echt de uitkomst voor mijn drukke leven. Ik reis best veel met het ov en luisterde hiervoor altijd naar muziek, echter lees ik nu tijdens mijn reisuurtjes ineens al mijn favoriete boeken uit. Ook tijdens cardiotraining of hardlopen luister ik vaak een boek; ik vind dit het ideale vermaak en word er vaak ook meteen een beetje wijzer van. Eigenlijk zijn er nog weinig momenten waarop ik geen luisterboeken meer ‘lees’. Zelfs tijdens het koken staat er een boek op en lig ik ’s avonds in mijn bed, maar kan ik niet slapen, dan zet ik, net als vroeger, lekker een boek op. Ik word er super ontspannen van en ben vooral heel erg blij dat ik eindelijk weer eens aan al die boeken toekom.

Mijn 5 favoriete health boeken

Er stonden de afgelopen tijd veel boeken op mijn lijstje, zo heb ik bijvoorbeeld eindelijk The Sublte Art of Not Giving A F*ck’ uitgelezen. Maar er stonden ook behoorlijk wat health boeken op mijn lijstje waarvan ik denk dat jullie deze net zo leuk vinden als ik. Dus leek het me een goed idee om een aantal van die top boeken met je te delen. Komen ze!

Ik Heb Geen Zin – Annemerel de Jongh

Dit is het perfecte boek om op te zetten voor en tijdens het hardlopen. Als je hierna namelijk nog niet gemotiveerd bent om te hardlopen, weet ik het ook niet meer. Door het delen van inspirerende hardloopverhalen motiveert Annemerel jou, als echte ervaringsdeskundige, om van de bank af te komen en toch echt voor dat rondje te gaan. Ik ben door dit boek zelfs tijdens een koude dag met miezerregen gaan lopen en dat is voor mij een echte opgave. ;)

Running Like A Girl – Alexandra Heminsley

Ik wist van tevoren niet zo goed wat ik van dit boek moest verwachten en of het weer ‘zomaar een hardloopboek’ was, maar ik ben zo verrast! Dit is eigenlijk het perfecte boek voor iemand die niet van hardlopen houdt of er weinig van weet. Schrijfster Alexandra was namelijk ook ooit een ‘hardloopdummie’, maar rent inmiddels marathons over de hele wereld en heeft hierdoor het hele hardloopproces doorgemaakt. Ik heb heel veel interessante dingen over hardlopen geleerd door ‘Running Like A Girl’ en herkende me ook in veel situaties. Een dikke aanrader dus, of je nu wel of geen hardloop expert bent.

Mind Gym – Wouter de Jong

Niet alleen je lichaam, maar ook je geest kan af en toe wel een bezoekje aan de sportschool gebruiken. Het klinkt wellicht wat gek, maar Wouter de Jong legt jou graag uit hoe jij in 12 weken je brein kunt ‘trainen’. Door het lezen van Mindgym creëer jij uiteindelijk meer rust, focus én energie en dat kunnen we in ons drukke leven allemaal wel gebruiken, toch?

Op je lijf geschreven – Mayra Louise

Dit vond ik zo’n mooi boek! Het sluit helemaal aan bij hoe we bij Fitgirlcode ook over het schoonheidsideaal denken: iedereen is mooi zoals ‘ie is. Toch is het voor ons allemaal best moeilijk om helemaal tevreden te zijn met ons lichaam en onszelf te omarmen. In ‘Op je lijf geschreven’ deelt Mayra Louise de belangrijkste inzichten die ze hier de afgelopen jaren over vergaarde en daar kun jij dan ook weer heel veel van leren.

Miracle Morning – Hal Elrod

Ik moet toegeven dat ik een beetje sceptisch was bij het idee dat een boek mijn leven elke dag, voor 8 uur ’s ochtends, al kon verbeteren. Toch ben ik standvastig elke ochtend tijdens het opstaan naar ‘Miracle Morning’ gaan luisteren en moet ik toegeven dat ik er flink wat meer focus en bewustzijn door heb gekregen. Ik sta nu iedere dag veel meer stil bij wat ik wil bereiken en dat alleen maar door te luisteren naar een boek. Best wel handig, toch?

Dit waren 5 van mijn favoriete health boeken, maar de Storytel app staat vol met nog veel meer topboeken die het ‘lezen’ waard zijn. Ik ben inmiddels helemaal om en luister op elk vrij momentje naar een van mijn favoriete boeken. En dat wil ik jou ook laten ervaren. Daarom heb ik iets heel leuks voor je! Ik mag jou 30 dagen Storytel laten proberen voor maar 0,99 cent. Jij kunt dus voor minder dan een euro een maand lang onbeperkt luisteren naar ruim honderdduizend boeken! Goede deal toch? Je hoeft alleen maar deze link te gebruiken en kunt je vervolgens meteen aanmelden bij Storytel.

 

[maxbutton id="99"]

 

Ik weet zeker dat ik komende tijd nog een stuk meer boeken ga ‘lezen’ dan ik de afgelopen jaren bij elkaar heb kunnen doen. Mocht je dit ook willen doen, dan weet je wat je te doen staat. Heel veel leesplezier!

Dit artikel is in samenwerking met Storytel geschreven. Dit verandert echter niets aan mijn mening, ik sta 100% achter dit artikel.