7X simpele afvaltips

Tips door nympha-richardson

Één van de grootste fouten die mensen maken wanneer ze hun lifestyle willen omgooien, is dat ze het té groot aanpakken. Ik heb het over die gestoorde diëten of work-outs die echt alle energie uit je trekken. Think about it: Hoe verander je van een couchpotatoe naar iemand die 6x per week staat te gymmen, geen alcohol drinkt, en 'nee' zegt tegen suiker, koolhydraten en vrijwel alles wat ze eerder wél aten? 

Het antwoord? Dat lukt niet. De kans dat je het na twee weken opgeeft wordt op die manier alleen maar groter. In plaats van het zo extreem aan te pakken, is het logischer om kleine dingen in je leefstijl aan te passen. Zo kweek je namelijk gewoonten die wél vol te houden zijn! Er zijn super handige guides verkrijgbaar waarmee je jouw healthy lifestyle een kickstart geeft, maar er zijn ook een hoop andere dingen waar je nú mee kunt beginnen, die ervoor zullen zorgen dat je afvalt. En vandaag ga ik die 7 afvaltips met jullie delen!

afvaltips

1. Drink zo veel mogelijk water

Dat water goed voor je is, dat hoef ik jullie natuurlijk niet meer te vertellen. Toen ik vorig jaar wat kilo's aan was gekomen, was één van de eerste dingen waar ik mee stopte het drinken van frisdrank. Door alleen maar water te drinken zul je een hoop 'lege calorieën' besparen. Wanneer je 3 glazen cola per dag drinkt, komen er namelijk aardig wat calorieën bij. Wanneer je daar in ieder geval mee stopt, zul je al gauw resultaten zien. Water bevat 0 calorieën, plus, wanneer je het vóór je maaltijden eet, vult het je een beetje zodat je kunt voorkomen dat je teveel gaat eten. Mocht je moeite hebben met voldoende water drinken, bekijk dan even deze post vol met tips!

2. Kies proteïnerijke snacks

Wie houdt er níet van snacks? 4 Uur 's middags is mijn favoriete snacktijd wanneer ik aan het werk ben. Waarschijnlijk herken je dit wel. Een simpele manier om af te vallen is om deze 4-uur snack een gezonde boost te geven. Dit kan door middel van het kiezen van een snack met veel proteïnen. Snacks zoals chips en chocolade brengen het aantal calorieën dat je op een dag binnenkrijgt flink omhoog. Helaas vult het nauwelijks. Snacks die proteïnerijk zijn, zoals Griekse yoghurt en ongebrande & ongezouten noten, geven je een vol gevoel omdat je lichaam er langer over doet deze stoffen af te breken. Het zorgt voor een stuk minder cravings en dat is altijd fijn!

afvaltips

3. Houd een voedingsschema bij

Weten wat je op een dag eet staat ook hoog in dit lijstje. Een voedingsschema bijhouden zorgt ervoor dat je een beter inzicht krijgt in wat je de hele dag binnenkrijgt qua voedingsstoffen en calorieën. Daarnaast kun je er ook inzetten wat je drinkt, hoeveel je sport en hoe je je daarbij voelt. Dit is een goede manier om er achter te komen waarom je resultaten misschien wel achterblijven. Plus, het daadwerkelijk terug kunnen lezen wat je hebt gegeten zorgt er ook voor dat je wat kritischer naar jezelf kijkt. Je zult je nu nog misschien niet realiseren hoe lief (en misschien zelfs iets té lief) je voor jezelf bent, of hoeveel onnodige snacks je op een dag binnenkrijgt.

4. Slaap voldoende

Onderzoek heeft uitgewezen dat wanneer je niet genoeg slaapt, je hongergevoel zal toenemen ondanks dat je vol zit. Het heeft ook effect op je stofwisseling. Onvoldoende slaap zorgt ervoor dat je lichaam meer moeite heeft met het afbreken van koolhydraten, wat ervoor zorgt dat ze omgezet zullen worden naar vet. Daarnaast zorgt voldoende slaap ervoor dat je iedere morgen fris wakker wordt en in de perfecte mood bent om te gaan mealpreppen.

5. Wees altijd actief

De kleine activiteiten kun je allemaal bij elkaar optellen. Ga eens met de fiets naar werk in plaats van met de auto of tram. En kies vaker voor de trap dan voor de lift. Probeer fysiek zo actief mogelijk te blijven gedurende de dag en maak het zo leuk mogelijk! Overtuig je vriendinnen ervan om eens mee te doen aan een proefles dansen of ga er samen op uit in het bos. Er zijn zoveel leuke dingen te doen die te maken hebben met sport! Doe bijvoorbeeld eens een squat challenge tijdens de reclame van je favoriete serie. Die strakke billen krijg je namelijk niet wanneer je op je luie ass blijft zitten!

6. Probeer een guide uit

Het daadwerkelijk beginnen met gezond leven is voor veel mensen mega lastig. Ik begrijp het dan ook volledig dat veel meiden hulp halen uit een guide. Kies dan wel voor een guide die niet al te extreem is en die goed uitlegt waarom je bepaalde voedingsstoffen en work-outs kan gebruiken. Het heeft geen nut om 10kg af te willen vallen in één maand wanneer je het er de volgende maand weer bijkrijgt. De Fitgirlcode guide is een ideale optie voor zowel beginnende als gevorderde, want die heeft het allemaal: Gezonde voedingsschema's, leuke work-outs en misschien nog wel het belangrijkste: Een mindfulness gedeelte, waardoor je ook wat rust in je koppie creëert.

 

Wil jij nu een paar kilo’s kwijt en een healthy en happy levensstijl opbouwen? We hebben een speciale Fitgirlcode guides pagina gemaakt waar je alles vindt om jouw Fit Journey vandaag nog te starten! Voedingsschema's, full body workouts, berekende macro's en nog veel meer! Neem nu een kijkje!

 

[maxbutton id="57"]

Bronnen: SHAPEJAMES CLEAR, LIFE HACK

Bron header: Freepeople blog (Mimi Elashiry)