Amazon is klaar met body & style shaming

Lifestyle & Tips door roos-aduagyei

Als er iets is waar wij bij Fitgirlcode allergisch voor zijn, dan is het wel shaming. Van die mensen die het nodig vinden om anderen te beledigen op basis van hun uiterlijk of andere eigenschappen. Echt, niets maakt ons bozer!

Zo denkt de Amerikaanse online shop Amazon Fashion er gelukkig ook over. Zij vonden het wel eens tijd worden om hun mening over body shamers te delen met de rest van de wereld. De fashion industrie heeft onder andere door verschillende films zoals 'The Devil Wears Prada' een behoorlijk slecht imago gekregen. Met deze campagne hoopt Amazon dit imago een positieve boost te geven.

In de video 'Say Something Nice' komen verschillende fashionbloggers aan het woord waaronder Susie Bubble, Camille Charriere, Samar Seraqui de Buttafoco, Masha Sedgwick, Freddie Harrel en Gala Gonzalez. Omdat de filmpjes in hun huiskamer zijn opgenomen heeft het gelijk iets kwetsbaars en persoonlijks. Het is echt alsof ze jou persoonlijk aanspreken. Ik heb de video dan ook in één keer afgekeken. (En ja, met een concentratieboog van een mug is dat voor mensen als ik soms best lastig).

https://www.youtube.com/watch?v=ERl05YpPIRo

Social media en de rest van het Internet zouden een plek moeten worden waar je jezelf durft te uiten, zónder bang te zijn voor negatieve opmerkingen. Amazon Fashion gaat deze clip nog een hele maand uitzenden op hun social media kanalen. De speciale hashtag die hiervoor is bedacht is: #SaySomethingNice. Dus mocht jij je ook helemaal herkennen in deze video, begin dan vandaag nog met complimentjes strooien op Facebook, Twitter en Instagram! You go girl!