Daten? Deze red flags wil je zeker vermijden

Love & Sex door Lien

Oeps, soms loopt een date niet helemaal zoals je had gehoopt. Het kan zijn dat je er al snel achterkomt dat de ander niet helemaal je type is. Merk je een of meerdere van onderstaande red flags op? Dan wordt het misschien tijd om je date af te kappen.

Red flags die je wilt vermijden

Sommige acties zijn nou eenmaal allesbehalve aantrekkelijk. Komen een van deze red flags aan bod? Rennen maar!

1.      Onbeleefd zijn tegen het horecapersoneel. Hoe iemand zichzelf opstelt tijdens interactie met de bediening zegt veel over een persoon. Neerbuigend, ongeduldig of bot gedrag is alles wat je niet wilt zien.

2.     Te laat komen is nog een grote red flag, al ligt het er natuurlijk aan wat de reden is. Wanneer iemand systematisch je tijd niet respecteert wordt het tijd om afscheid te nemen.

3.    Over een ex praten is een twijfelgevalletje, maar een ex ‘gek’ noemen of kapotmaken is een grote red flag. Want… aan wie zou het precies gelegen hebben?

4.    Je date luistert slecht. Maakt het diegene allemaal niet zoveel uit wat je zegt? Dan kan er nooit een echte connectie ontstaan. Daarnaast is het ook gewoon superongezellig.

5.    Het altijd beter weten. Niemand zit te wachten op iemand die maar met meningen blijft strooien of je dingen wil opleggen. Geen goed teken, dus.

6.     Te veel drinken. Dit kan je al snel het gevoel geven dat diegene zichzelf of dingen uit zijn/haar leven niet onder controle heeft en dat is niet zo sexy.

7.    Geen vragen stellen. Tijdens een date kunnen de zenuwen hier een rol in spelen, maar als het blijft aanhouden is het natuurlijk een enorme afknapper. Ga liever op date met iemand die volop interesse in je toont.

8.    Mansplaining, het op een neerbuigende manier uitleggen van doorsnee zaken. Geef diegene vooral een andere plek om z’n spreekbeurt te verkondigen. Lekker laten gaan, dus.

9.    Slechte hygiëne. Tanden poetsen en deo gebruiken moet genoeg zijn. Al is het wel een mega green flag als diegene ook een lekker luchtje op heeft!

Ook interessant: Zo vaak word je in je leven verliefd

10.  Diegene geeft je een onaangenaam gevoel. Hoe je date je laat voelen is uiteindelijk het allerbelangrijkst. Ervaar je dit niet als positief? Dan is het misschien niet de juiste persoon.