Budgetproof daten: 10 ideeën

Love & Sex door Lien

Een romantische date hoeft niet altijd veel te kosten. Al helemaal op een eerste date is het fijn om het wat meer budgetproof te houden. Van picknicken tot samen koken: dit zijn een aantal ideetjes die weinig kosten.

Date ideeën

Of het nog pril is of dat je elkaar al een tijdje kent maakt niets uit: deze ideetjes zijn voor iedereen geschikt. Vooral als je deze zomer wat meer op je uitgaven wilt letten is een budgetproof date een slimme manier om iemand beter te leren kennen.

1.      Een strandwandeling maken. Misschien een beetje cheesy, maar ook wel heel cute. Samen een strandwandeling maken laat ongetwijfeld een romantisch sfeertje ontstaan.

2.     Maak een mini-roadtrip. Ga langs leuke plekjes in je/jullie stad of dorp. Als jullie elkaar al een tijdje kennen kan je langs plekken gaan waar jullie samen herinneringen hebben opgebouwd.

3.    Ga samen koken. Zet een muziekje aan en maak jullie favoriete gerecht, om het daarna nog romantischer te maken met een diner.

4.    Bezoek een botanische tuin. Als jullie een beetje van natuur houden vormt dit een soort wandeldate met een upgrade.

5.    Ga samen sporten. Een bezoekje aan de gym of een tenniswedstrijdje is een casual manier om iemand te leren kennen.

6.    Ga samen sterrenkijken. Nu het zomer is kan je tot in de late uurtjes warm buiten zitten en de sterrenhemel bewonderen.

7.     Houd jullie eigen wijnproeverij. Als jullie elkaar gevonden hebben in jullie liefde voor goede wijn, is dit een gezellig ideetje.

8.    Maak een stadswandeling. Ga naar een fijn koffietentje en neem jullie drankjes mee to go langs je favoriete plekjes in de stad.

Meer lezen: Daten? Deze red flags wil je zeker vermijden

9.    Maak een boswandeling. Als je dichtbij een bos of park woont kan je er ook voor kiezen de natuur op te zoeken.

10.  Houd een filmavondje thuis. Maak popcorn, zet jullie favoriete film op en geniet van een cozy avondje.