Wat te doen als je twijfelt over je relatie?

Love & Sex door Lien

Je wilt niet meer met diegene samen blijven, maar het voelt ook niet goed om de relatie te beëindigen en alleen verder te gaan. Wat kun je hieraan doen?

Twijfelen over je relatie

Na een fase vol sterke emoties, romantiek en passie is het euforische gevoel in je relatie vervaagd en vervangen door een sleur. Dat roept twijfels op: misschien vraag je je af of je nog wel samen verder wilt.

Twijfelen over je relatie betekent niet dat jij of de ander iets verkeerd heeft gedaan. Als je vastzit, komt dat vaak doordat je iets mist wat er eerst wel was. Soms is simpelweg het vonkje verdwenen. Je kan dan ervaren dat je niet wilt blijven, maar ook niet weg wilt gaan. Vaak wordt ervoor gekozen om een definitieve oplossing nog even uit te stellen, zodat er geen verkeerde keuze wordt gemaakt of uit angst om alleen achter te blijven. Toch is het voor je eigen geluk goed om iets met de situatie te doen.

De oplossing

Wat helpt als je het gevoel hebt dat jullie niet groeien, maar vastlopen? Het kan lastig zijn om uit zo'n negatieve spiraal te komen. Allereerst is het goed om te weten dat geen enkele relatie ooit perfect gaat zijn. Twijfel komt zelfs in de meest gezonde relaties voor en kan juist gebruik worden om jullie band nieuw leven in te blazen. In sommige gevallen is het de moeite waard om eraan te werken. Aan de andere kant is het ook oké om te willen wat je wilt. Geef aan waar je behoefte aan hebt. Uiteindelijk is communiceren het beste wat je kunt doen. Praat over je twijfels en probeer niet alles binnen te vetten.

Meer lezen: De 7 love languages: dit zijn de twee nieuwste

Als je er een punt achter wilt zetten, doe je dit het liefst vanuit een heldere plek in plaats vanuit blinde paniek. Neem de tijd om na te denken over je definitieve beslissing.