Met deze tips kom je uit een sleur in je relatie

Love & Sex door Lien

Heb jij een lange relatie? Grote kans dat het gevoel van vlinders in je buik een beetje vervliegt. Toch is het fijn om dat verliefde gevoel nog te kunnen ervaren. Zo voorkom je een sleur, iets wat funest is voor je relatie. Met deze trucjes doe je dat.

Verliefde blik

Wat viel je aan hem of haar op toen je je lover voor het eerst zag? Vol passie over iets kunnen praten, altijd zo scherpzinnig zijn of een aanstekelijke lach: probeer hier bewust op te letten. Binnen no time zie jij je partner weer zoals je hem of haar zag tijdens die eerste verliefdheid.

Verassingen

Elkaar verassen is de perfecte manier om dat verliefde gevoel weer te laten ontstaan. Verras elkaar met een tripje, neem je lover spontaan mee uiteten of bedenk iets anders wat voor een kleine opleving zorgt.

Onderneem iets nieuws

Samen een ritje in een achtbaan maken, een andere vakantiebestemming bezoeken of nieuw restaurant ontdekken: onbekende ervaringen opdoen zou dé remedie zijn tegen het ontbreken van die verliefde gevoelens.

Datenights

Veel koppels met lange relaties zweren hierbij: plan datenights. Door drukte en gemak kan het erbij inschieten om nog genoeg aandacht te besteden aan de romantiek in jullie relatie. Datenights zijn dan de ideale oplossing. Je brengt samen quality time door, ontkruipt een sleur en laat zo het vuurtje tussen jullie weer aanwakkeren.

Humor

Volgens filosoof Alain de Botton is dit het geheim van lange relaties. Humor brengt je weer dichterbij elkaar. Het haalt dat serieuze, starre randje eraf en zorgt voor een dosis flexibiliteit. En dat draag dan weer bij aan het opnieuw laten ontstaan van kriebels en vonkjes.

Leven en laten leven

Wrok is de absolute dooddoener van verliefdheid en kan zelfs bij de allerkleinste, simpelste irritaties ontstaan: het laten slingeren van sokken, niet kunnen onthouden van jullie anniversary of een andere gewoonte waarin jij vindt dat je partner tekort schiet. Dit soort kleinigheden laten gaan maakt ruimte voor positiviteit en frisse energie in jullie relatie. Minder oordeel en meer love.

Ruimte

Alles samen doen en 24/7 op elkaars lip zitten kan al snel tot een sleur leiden. Van verliefde gevoelens blijft dan natuurlijk niet zo veel over. Elkaar meer ruimte geven is dan ook het medicijn. Maak bijvoorbeeld beide een vakantietripje met je eigen vriendengroep. Zo doorbreek je het idee dat je alles van de ander al weet, doe je nieuwe ervaringen op en heb je elkaar weet iets te vertellen bij terugkomst.

Ook interessant: is seks ook een work-out?