Is seks ook een work-out?

Love & Sex door Lien

Voor eens en altijd: is seks ook een work-out? Je hoort wel eens dat je dit ook als een moment van sporten kunt meerekenen, omdat je er calorieën mee verbrandt. Is dit echt een heuse work-out of toch een fabeltje? We geven je het verlossende antwoord op deze prangende vraag.

Is seks een work-out?

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: nee,met seks behaal je je fitnessdoelen niet. Je kunt het er weliswaar enorm warm van krijgen en wel wat calorieën verbranden, maar echt sporten is het niet. Je zou het een beetje kunnen vergelijken met een wandeling maken. Gelukkig heeft seks niet als doel je om je fitness goals te behalen en kan sporten ook heel leuk zijn.

Gezondheidsvoordelen seks

Wel brengt het allerlei fysieke gezondheidsvoordelen met zich mee. Seks verlaagt je bloeddruk, versterkt je spieren en verlaagt stress. Ook boost het je immuunsysteem. Dit komt doordat het stofje immunoglobuline A wordt aangemaakt. Dat stofje beschermt je maag, darmen en ademhalingssysteem tegen indringers van buitenaf. Een ander voordeel: seks kan helpen bij het in slaap vallen. De stofjes oxytocine en prolactine komen dan namelijk vrij. Deze hebben een kalmerend effect. Intimiteit kent dus een heleboel gezondheidsvoordelen- al behaal je je fitness goals het best gewoon in de sportschool.

Ook interessant: manieren om je relatie te verbeteren