Hoeveel bedpartners mag je eigenlijk hebben als vrouw?

Love & Sex door jacky-fgc

Wat is het gemiddeld aantal bedpartners van een vrouw en hoeveel mag je eigenlijk hebben als vrouw? Een vraag die we ons zelf allemaal wel een keer hebben gesteld. En waar nog steeds taboe over bestaat, maar waarom eigenlijk? Waarom vinden we het zo belangrijk dat dit cijfer niet te hoog ligt en zijn we zo bang wat anderen ervan vinden? En waar ligt dan deze ‘grens’. Dus hoogste tijd om even te kletsen over hoeveel bedpartners je eigenlijk mag hebben als vrouw.

Mannenverslindster

Uit onderzoek is gebleken dat het gemiddelde aantal bedpartners van een vrouw hoger ligt dan bij mannen. Iets wat de meeste van ons wellicht verbaast. Het gemiddeld aantal bedpartners bij mannen ligt namelijk op 6,4 en het gemiddelde aantal bedpartners bij vrouwen op 7. Echter ligt het ideale aantal bedpartners iets hoger, voor mannen op 7,5 en vrouwen 7,6. Ook is verschil te zien in het gemiddelde aantal bedpartners per land. Zo wijst uit onderzoek uit dat Nederlanders een stuk minder bedpartners hebben dan bijvoorbeeld Frankrijk of Spanje. Ontzettend interessant om te weten, maar waarom zijn we hier eigenlijk zou mee bezig? En vinden we dit aantal zo belangrijk?

Ook binnen onze relatie hangt er vaak een taboe omheen, hoeveel bedpartners er vooraf zijn gegaan. Zo’n 60% van de vrouwen hoeft van haar partner niet te weten hoeveel bedpartners hij of zij heeft gehad en bij mannen ligt dit zelfs op 70%. Huh?

Seks in 2021

Het is 2021, dus laten we elkaar niet veroordelen rondom dit cijfer. Als je met één persoon seks wilt hebben is dit goed en als je met 20 personen seks wilt hebben is dit goed! Laat het oordeel van onzekere mensen varen en focus op wat voor jou goed voelt. Daarnaast is er ook geen ‘magisch’ nummer dat aangeeft wanneer je klaar bent om te settelen. Het is belangrijk dat je geniet van de seks, ongeacht waar, waneer of met wie je seks hebt.

De conclusie op hoeveel bedpartners je mag als vrouw; er ligt geen vaste grens. Zolang je jezelf er comfortabel bij voelt, zit je goed. Beloofd!