8 x foods voor een denderende slaapkamersessie

Food & Recipes door fitgirlcode

Slecht eten is voor heel veel dingen slecht. Als ik een zak patat naar binnen schrok in de metro denk ik wel eens bij mezelf, goh, wat doet dat nu eigenlijk allemaal met me (deze gedachte valt in het niet bij het dominante genotsgevoel). Aan de andere kant is goed eten dan ook weer héél goed voor je. Je lichaam juicht bij alle vitamines, mineralen, enzymen en godknowswhat wat een gezond bord groene derrie met zich mee brengt. Zo heb je dus ook baat bij een healthy lifestyle als ’t op de slaapkamer aankomt. Afrodisiaca, ladies! En dat vind ik dan weer interessant… A lá, de vraag van vandaag! What to eat to turn up the heat?!

Het lijkt klinkklare onzin. Nootje hier, zalmmootje daar, en opeens heb je een heter seksleven dan Brad en Angelina in Mr. & Mrs. Smith (en das me een partijtje heet zeg ik je). Zo zwart-wit is het natuurlijk niet, maar bepaalde foods hebben wel al eeuwenlang een roemrijke reputatie als afrodisiaca. Het blijft uiteindelijk een ‘een beetje van jezelf, en een beetje van gezond spul’ situatie. In geval van een non-existent libido moet je misschien toch nog eens even goed kijken naar die vent naast je. Dat valt namelijk niet te fiksen met een stronk selderij.

Vette vis

Omega 3, baby. Deze rakker stimuleert de productie van geslachtshormonen, die van grote invloed zijn op de late uurtjes met je wederhelft. Ook boost vette vis de dopamine levels in je hersenen, waardoor je je gelukkiger voelt! Kom maar door met die zalmcarpaccio. 

Noten

Heel veel noten bevatten het aminozuur l-arginine. What’s in it for you? Het goedje verbetert de bloedtoevoer (onder andere naar je flamoes) wat de kans op opwinding en de grote O vergroot. Ook maak je endorfine aan, het wondermiddel voor dat chille stressvrije gevoel! “Jan, vergeet de cashewnoten niet!!!” 

Chocolade

WOEHOE! Daar wordt een mens blij van. Oke, ten eerste, het is gewoon al best wel sensueel spul. Je kan ’t op je lover deponeren, oplikken, man, voor mijn part baad je Beyonce-stijl in een chocolade bad. Opties genoeg. Ook bevat de snack fenylethylamine en anandamide, stofjes waardoor jij je dan weer ontzettend lekker gaat voelen…

Cranberries

Ook wel eens last van een opgeblazen gevoel? Neem een Rennie! Dat, of cranberries dus. Flikflooien is gelijk stukken minder plezant als je het gevoel hebt alsof je ontploft. Daar moeten we dus wat aan doen! Cranberries zijn natuurlijke gasvorming-remmers, waardoor jij ongestoord verder kunt knuffelen.

Watermeloen

Met de zomer om de hoek zie je in menig park jan en alleman aan watermeloenen knagen. En dat is naast lekker ook zeker geen slecht plan met oog op je libido! De fruitsoort is rijk aan het aminozuur l-citrulline, wat wederom de bloedtoevoer naar je lichaamsdelen verbetert! And you already know what that means… Ook bestaat watermeloen vooral uit water (…ja), wat gasvorming te lijf gaat.

Asperges & avocado

Je kan me ’s nachts voor zowel een fijn bord asperges, als eigenlijk ieder recept met avocado wakker schudden. En dan blijken beide rakkers ook nog eens chill te zijn voor je na-twaalven-avontuurtjes. Nouuuu, beter kan niet. Zowel asperges als avocado’s zitten bomvol vitamine E, die de productie van geslachtshormonen boost. En die stimuleren op hun beurt weer seksuele reacties!

Selderij

Selderij is misschien niet het eerste wat je te binnen schiet bij ‘aantrekkelijk’ of ‘sexy’ voedsel. En toch is het niet verkeerd om in je avondmaal te verwerken! De groente bevat namelijk fyto-oestrogeen, wat opwinding bij vrouwen kan versterken. Ook krijg je stofjes binnen waardoor je jezelf aantrekkelijker zal voelen. Niet dat we dat nodig hebben…

Peper

En last but not least, de meest voordehand liggende van het stel! Spicy food verwarmt je lijf, voert je hartslag op, stimuleert de zenuwen en versnelt de bloedsomloop. En dat alles sluit perfect aan op een heet momentje in huis. Spice it up!

Of je daadwerkelijk verschil merkt na het eten van een van deze foodies? Er zit maar één ding op… Reviews zijn meer dan welkom :)