haarscheiding

Als je eenmaal een scheiding in je haar hebt gekozen, verander je die niet zo snel meer. Zelf heb ik al jaren een middenscheiding. Waarom? Eigenlijk omdat mijn haar gewoon zo valt en het elke ochtend een hele makkelijke keuze is. Heel af en toe gooi ik mijn haarscheiding naar de andere kant, maar dat is zelden. Iets wat niet goed voor je haar blijkt te zijn…

“Door je haar niet altijd in dezelfde positie te laten vallen, geef je je kruin ruimte om te ademen,” legt kapster Annie Rush uit aan tijdschrift Allure. Hoe langer je dezelfde scheiding in je haar draagt, hoe zwaarder het namelijk wordt. En daar komt ook nog eens bij dat het sneller afbreekt. 

Dat verklaart ook meteen hoe je aan die vervelende babyhaartjes langs je scheiding komt. Regelmatig je scheiding in je haar veranderen is oplossing één, maar je moet ook uitkijken met hitte. Annie waarschuwt namelijk dat te veel warmte steeds op dezelfde plek het haar ernstig kan beschadigen!

Dé scheiding voor jouw gezichtsvorm

Tja, makkelijker gezegd dan gedaan! Voor welke scheiding moet je dan kiezen? Dat is afhankelijk van je gezichtsvorm! Kijk hieronder welke scheiding jouw het beste staat:

  • Ovaal: Is jouw gezicht ovaalvormig? Dan ben je een geluksvogel! Jouw gezicht kan elke scheiding hebben en ook looks zonder een scheiding (zoals de hoge paardenstaart) staan jouw geweldig.
  • RondAls je een ronde gezichtsvorm hebt, kun je het beste kiezen voor een diepe zijscheiding en lang haar. Door de verticale lijnen lijkt je gezicht namelijk een stuk langer!
  • HartvormigKies bij een hartvormig gezicht voor een zijscheiding. Deze maakt je gezicht wat zachter en zorgt ervoor dat deze meer richting een ovale vorm gaat. Een stijl die je het beste kunt vermijden? De pony, behalve wanneer je deze schuin draagt.
  • Vierkant: Heb je een vierkant gezicht? Kies dan voor een diagonale scheiding, waarmee je gezicht een stuk langer lijkt. Heb je fijn haar? Draag je scheiding dan aan de zijkant. Hierdoor creëer je meer volume.

Heb jij de scheiding in je haar veranderd, maar nog steeds niet het volume waar je altijd al van gedroomd had? Probeer deze prachtige maar simpele look dan eens!

Recommended Posts

2 Comments

  1. Hallo, ik had een vraagje over de haar scheiding. Ik heb hem eigenlijk altijd wel al in het midden gehad en zo nu en dan veranderd. Nu wil ik ervoor gaan hem toch vaker te veranderen alleen blijf je de midden scheiding zien en lijkt het alsof er een klein kaal plekje zit. Kan ik hier iets aan doen?

    • Dat ik heb dus ook ik heb renpaard dagen geleden iets anders in me haar gedaan dan een scheiding en ik zag er ook een kaal plekje maar als je gewoon elke dag iets anders in je haar doet bijv. Zeischeiding of je haren gewoon naar achteren dan komt het goed en als er nog steeds een kaal plekje zit dan raad ik je aan om naar de huisarts te gaan of wat olie in je haar doen.


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.