Dit zijn de leukste date ideeën om te doen met je lover

Love & Sex door Chloe

Hebben jij en je partner zin om er lekker op uit te gaan? Of maak je gebruik van datingsites om te daten maar zijn jullie een beetje inspiratieloos? Kan gebeuren. Hier hebben we allemaal wel eens last van! Wij hebben de leukste dates voor jullie op een rijtje gezet.

Surfen – Het is nog zomer, dus ga lekker richting het water en boek een surfles! In Nederland kan je misschien niet heel goed golfsurfen, maar windsurfen en kitesurfen kan vaak wel! Ontdek elkaars avontuurlijke kant en kijk lekker toe hoe de ander steeds onderuitgaat ;).

Suppen – Niet zo’n fan van de mega actieve dates maar houden jullie wel van het water? Ga dan een keer suppen! Een minder extreme date dan het surfen, maar wel heel erg leuk. Een paar uurtjes op het water zonder dat je om de havenklap van je plank wordt geslagen. Sluit de date af door ergens een lekker drankje te drinken.

Varen – Om nog even in het straatje van water te blijven: huur een bootje! Op heel veel plekken kan je voor een paar uurtjes een boot huren. Ga bijvoorbeeld een middag naar Amsterdam, neem lekkere snacks mee en ga een paar uurtjes varen. Hoe leuk is deze date?

Paris, nous sommes en route! – Hebben jullie allebei de tijd en geen idee wat je wil doen vandaag? Pak spontaan de auto en rijd naar Parijs. Dit is maar 5 uurtjes rijden dus je kan makkelijk op een vrijdagavond wegrijden, daar lekker eten, zaterdag een dagje in Parijs zijn en in de avond weer terugrijden. Hoe romantisch!

Dagje uit – Wil je er liever een hele dag van maken in plaats van een date van een paar uurtjes? Plan dan een dagje uit! Ga naar een stad waar jullie nog nooit zijn geweest, verwen jezelf in de spa of ga naar de dierentuin.

Wandelen – Wist je dat wandelen zelfs beter is dan hardlopen? Wandelen is altijd goed! Zeker als je niet zo’n zin hebt in een hele uitgebreide date. Haal een lekkere fles wijn en twee bekertjes en maak een leuke wandeling door jullie stad, door het bos of over het strand. Bij voorkeur met een mooie zonsondergang natuurlijk!

Volg een cursus – Volg samen een kookcursus (om vervolgens jullie nieuwe specialiteit samen te koken en op te eten). Of volg een cursus masseren en breng de kennis hiervan die avond meteen de praktijk ;).

Ga naar een karaokebar – Doe eens gek en ga een dagje lekker zingen & dansen met een drankje erbij.

Dagje skiën bij Snow Planet – Hebben jullie dit allebei nog nooit gedaan? Dan kan je lachen! Zorg vooral dat je het op film hebt als de ander valt, want je begrijpt dat je dit vanaf nu natuurlijk op elke verjaardag aan iedereen gaat laten zien.


Lekker naar de film – Soms hoeft een date niet zo ingewikkeld te zijn. Ga gewoon lekker met een goede bak popcorn naar de film!

Wijnproeverij – Maar dan wel elk slokje doorslikken ;).

Dubbeldate! – Organiseer een leuke avond met een ander stel die jullie heel gezellig vinden. Succes gegarandeerd!

Terrassen – Lekker low key op een terras drankjes drinken, altijd goed.

Midgetgolfen – Midgetgolfen is echt underrated. Je hebt superveel leuke (indoor) midgetgolfbanen, dus zelfs als het regent is dit een top date.

Efteling – Heeft deze nog uitleg nodig? Een dagje Efteling is ongeveer de leukste date die er is. Ga op een doordeweekse dag, dan heb je ook nog eens minimale rijen!

Avondje op de bank – We sluiten hem af met een simpel avondje op de bank. Je hoeft niet altijd iets heel bijzonders te doen, hoe lekker is het om soms met je joggingbroek en lekkere snacks op de bank te ploffen? Zet een goede film aan en jullie zijn good to go!