Gebroken hart? Dit kun je eraan doen

Love & Sex door Lien

Herstellen van een gebroken hart is allesbehalve makkelijk. Gelukkig bestaan er een aantal manieren om het proces wat te versnellen. Lees hieronder welke dat zijn.

Herstellen van een gebroken hart

Soms kan zoiets simpels als het wat tijd geven al veel doen, maar ook afleiding zoeken en relativeren maken een verschil.

1.      Geef het tijd

Op het moment zelf lijkt het alsof het voor eeuwig en altijd zal aanhouden, maar vaak voel je je over een week alweer anders. Accepteer (voor nu) dat het gevoel er is en geef het een beetje tijd.

2.     Zoek afleiding

De hele dag aan die ene persoon denken gaat niets veranderen. Probeer afleiding te zoeken en dingen te doen waar je happy van wordt. Doordat je je gedachten verzet, ga je diegene makkelijker loslaten.

3.    Relativeer

Heb je een gebroken hart? Dan kan dat voelen als het einde van de wereld. Probeer niet te zwelgen in zelfmedelijden, maar te relativeren. Je hebt echt wel voor hetere vuren gestaan, hier kom je ook doorheen!

4.    Geen contact

Contact blijven houden is uiteindelijk alleen maar een manier om jezelf te blijven pijnigen. Onthoud dat het met een reden is uitgegaan. Geef aan dat je geen contact meer wilt hebben, grote kans dat diegene dat begrijpt.

5.    Sporten

Beweging geeft je hart de kans om even flink te kloppen en het bevordert de afgifte van verschillende neurotransmitters: deze maken geluksstofjes aan en verlagen het stresshormoon cortisol.

6.    Praat erover

Het is niet voor niets dat praten zo’n populaire vorm is van therapie. Door te praten ga je dingen van een afstand bekijken en verwerk je je emoties. Weet je niet met wie je erover kunt praten? Schrijf dan je gedachten op. Dit heeft ongeveer hetzelfde effect.

7.     Afspreken met vriendinnen

Tijd doorbrengen met andere mensen zorgt voor een gevoel van verbinding. Vriendinnen geven je afleiding door je aan het lachen te maken, zijn er voor je om je hart te luchten en geven je – soms ongevraagde – adviezen waar je vaak toch wel veel aan hebt.

Meer lezen: Zo vaak word je in je leven verliefd

8.    Probeer nieuwe dingen

Als je in een lange relatie hebt gezeten kan het zijn dat je zelfgevoel sterk verbonden is met die relatie en die persoon. Probeer nieuwe dingen uit om jezelf weer meer te vinden. In plaats van je thuis te voelen bij een ander, ga je je thuis voelen bij jezelf.

Good luck!