Dit is een verhaal over de transformatie van Kenza. Een fit journey die haar meer gaf dan spierballen alleen. Deze fit journey gaf haar een stukje van haar leven terug.

Het was een donderdag, ongeveer vijf jaar geleden. Ik kwam wel vaker op de sportschool maar dan voor wat minuutjes op de loopband of een zumba lesje. Verder had ik op de sportschool eigenlijk niks te zoeken. Ik wilde wel graag bewegen en sporten maar ik wist niet zo goed wat ik precies in zo’n sportschool moest. Een beetje verdwaald liep ik er rond. Die donderdag had ik de moed bij elkaar geraapt, om de gespierde vrouw, die op de sportschool werkte aan te spreken. Een beetje verlegen vroeg ik haar of ik spullen nodig had om aan haar les mee te mogen doen. Nee, dat hoefde niet, zij had spullen genoeg. Het was donderdag en ik had nog tien minuten voordat de les begon die later mijn leven zou veranderen. Zou ik het wel doen? Durfde ik het wel? “Fuck it,” dacht ik. “Ik doe het gewoon.”fit journeyspierbal1

Ik ben pas eenentwintig maar ik heb al veel meegemaakt in mijn korte leventje. Mijn jeugd was moeilijk,  ik heb verschillende trauma’s opgelopen en daardoor heb ik een posttraumatische stresstoornis (PTSS) gekregen. Ik was een onzeker en bang meisje. Ik vond alles eng. Mensen, alcohol, groepen, harde geluiden: alles was eng. Vijf jaar geleden durfde ik na zes uur niet eens de straat nog op.

Maar toen was het zo ver: mijn eerste kickbokstraining ooit. Toen ik ietwat voorzichtig de zaal binnenstapte had ik nog geen idee wat de gevolgen zouden zijn van dit ene lesje. Ik wist niet eens dat er gevolgen zouden zijn. Van de les zelf kan ik me niet veel meer herinneren. Ik weet alleen nog dat ik ontzettend mijn best deed, na de warming up eigenlijk al kapot was, maar dat aan niemand wilde laten blijken, en dat ik van verschillende mensen complimentjes kreeg. De complimentjes waren heel waardevol voor mij. Ik kreeg het idee dat ik hier nog wel eens goed in kon worden. De volgende training kwam ik weer. En die daarna weer. Ik kocht mijn eigen boksspullen en voordat ik het wist trainde ik vier à vijf keer in de week. De trainers hadden het volste vertrouwen in me en langzamerhand begon ik ook een beetje vertrouwen in mezelf te krijgen.

fit journey

Ik was niet meer het meisje dat door alles en iedereen pijn gedaan kon worden. Ik leerde terug slaan. Letterlijk en figuurlijk. Maar vooral figuurlijk. Ik was geen slachtoffer meer, ik was het zat om het slachtoffer te zijn. Ik moest voor mezelf leren opkomen. Elke training kreeg ik er een klein beetje zelfvertrouwen bij.

Ik durf nu ’s avonds over straat te gaan en ik durf voor mezelf op te komen. Ik had nooit gedacht dat een sport mij zoveel kon brengen. Inmiddels train ik al vijf jaar en ik ben ontzettend dankbaar. Dankbaar dat ik deze sport heb mogen vinden. Dankbaar voor al het goede dat het me gebracht heeft. En vooral dankbaar voor al het vertrouwen dat mijn trainers in me hebben. Zij hebben me door moeilijke tijden heen gesleept. Zij leerden me dat het niet erg was om te vallen, ze leerden me dat je dan gewoon weer op moet staan.

Benieuwd hoe het met Kenza gaat? Volg haar journey op Instagram –> @stronglikeafighterWil jij ook weer lekker in je vel zitten en een healthy en happy levensstijl opbouwen? We hebben een speciale Fitgirlcode guides pagina gemaakt waar je alles vindt om jouw Fit Journey vandaag nog te starten! Voedingsschema’s, full body workouts, berekende macro’s en nog veel meer! Neem nu een kijkje!

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.