Recept: Eiwitrijke kwarktaart met sinaasappel & kiwi

Dessert door michelle-den-elzen

Oh my... Deze eiwitrijke kwarktaart is precies wat je nodig hebt. Hoewel we super fan zijn van de balans zoeken in je lifestyle en genoeg ruimte bewaren voor guilty pleasures, zijn we er nog meer fan van als een stuk taart precies in je macro's valt. Deze glutenvrije kwarktaart met sinaasappel en kiwi is een goede bron van eiwitten. Gegarandeerd dat je punten scoort met deze taart op een feestje! We adviseren wel om minstens twee punten voor jezelf te bewaren, dan heb je deze week ook nog de lekkerste post workout snack ever. ;) 

Dit recept komt uit het boek FitChef van Mark van Oosterwijck. Nog nooit van gehoord? Hij is ook pas deze week gelanceerd! In deze dubbeldikke bundel vind je niet alleen 105 eiwitrijke recepten om fit te worden én te blijven (voor zowel ontbijt, lunch, snacks, voorgerecht, hoofdgerecht en nagerechten). Ook staat er een hele hoop informatie in het kookboek over macro's, gezond afvallen, wat je moet doen om eetbuien te voorkomen, hoe je gezond uit eten gaat, tips over trainen, en ga zo maar door... Dat is nog eens een bundel waar je écht wat aan hebt, als je het ons vraagt. (Psst.. Misschien een perfect kerstcadeautje voor jezelf of iemand anders?) Bestellen kun je hier doen!

Eiwitrijke kwarktaart

Ingrediënten:

  • 9 blaadjes gelatine
  • 1 (biologische) sinaasappel
  • 1 groene appel, gewassen
  • 100 g pecannoten
  • 50 g kokoschips of geraspte kokos
  • 75 g dadels, ontpit
  • 500 g magere kwark, op kamertemperatuur
  • 2 theelepels vanillepoeder of het zwarte merg uit 1 vanillestokje
  • 3 eetlepels vloeibare honing
  • 200 ml slagroom
  • 2 kiwi's, geschild en in blokjes

Dit heb je nodig:

  • keukenmachine
  • springvorm (18-20cm), licht ingevet en bodem bekleed met bakpapier

Bereidingswijze:

  1. Week de gelatine 10 minuten in koud water. Snijd de sinaasappel doormidden en snijd er 1 mooie plak af voor garnering. Rasp de oranje schil van de rest van de sinaasappel en pers de helften uit. Snijd de appel in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de parten in dunne plakjes.
  2. Maal de pecannoten fijn in de keukenmachine. Voeg de kokos en dadels toe en meng tot een samenhangend 'deeg'. Druk het deeg egaal uit over de bodem van de vorm. Bedek de bodem met driekwart van de appelplakjes.
  3. Verwarm het sinaasappelsap in een steelpan. Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes al roerend op in het warme sap. Laat dit mengsel afkoelen tot het de dikte van vloeibaar eiwit heeft.
  4. Doe de kwark over in een kom en roer het gelatinemengsel erdoor. Roer ook de vanillepoeder, sinaasappelrasp en honing erdoor. Klop in een andere kom de slagroom stijf en spatel de room luchtig door de kwark. Schep het mengsel op de taartvorm en strijk de bovenkant glad. Laat de kwarktaart in de koelkast in 3-4 uur stevig worden.
  5. Snijd de sinaasappelplak in het midden in en draai de plak tot een krul. Neem de vorm uit de koelkast, verwijder de vorm en zet de taart op een schaal. Maak bovenop een mooie berg van appel en kiwi en garneer met de sinaasappelkrul.

Per punt: 950 kj / 277 kcal | 7 g eiwit | 15 g koolhydraten | 15 g vet (waarvan 7 g verzadigd) | 2 g voedingsvezel

Yummy, ik weet wat ik op mijn vrije dag ga maken deze week! Wat jij? Haal het FitChef boek hier