Tuinbonensalade met feta en kiemgroente
Bonensalades zijn heerlijk! Ze zijn zo makkelijk te maken en geven genoeg energie. De combinatie van tuinbonen, feta en mint is zo ONTZETTEND lekker, de kikkererwtenkiemen bevatten extra eiwitten en de bietenkiemen maken je salade smakelijker en helemaal af! Goed als lunchgerecht of als bijgerecht.
Videorecept Tuinbonensalade met feta en kiemgroente
Ingrediënten
- 2 kopjes tuinbonen (liefst bevroren)
- 1 kopje feta
- 1 handje verse munt
- 1 kopje kikkererwtenkiemen
- ½ kopje bietenkiemen
- sap van 1 citroen en een beetje geraspte citroenschil
- 2 eetlepels extra virgin olijfolie
- zeezout
- snufje sumak (optioneel
Bereidingswijze
- Blancheer de tuinbonen 2 minuten in licht gezouten water
- Giet ze af en doe ze dan in een kom met water en ijs om af te koelen
- Haal de velletjes van de bonen
- Bak de kikkererwtenkiemen 5 minuten in olijfolie
- Voeg de tuinbonen, kikkererwtenkiemen, en bietenkiemen bij elkaar
- Verkruimel de feta over de salade en garneer het met muntblaadjes
- Meng de olijfolie, citroensap, zout en sumak en giet het over de salade!
Vergeet ook zeker niet de video te bekijken voor de instructies! Laat ons zeker weten wat jij ervan vond en deel jullie creaties op Instagram met #fitgirlcode!