Mijn fling met Mr. Latte

Lifestyle & Tips door fitgirlcode

Ik droom over koffie als ik opsta en ik droom over koffie als ik naar bed ga. Koffie, koffie, koffie. Ik krijg het niet meer uit mijn hoofd. Het is net een soort spook wat door mijn hoofd ronddwaalt. Koffie hier, koffie daar. Huh, maar hoe dan? Vroeger lustte ik niet eens koffie!

Ik ben nooit een koffiemens geweest, geef mij maar een warme muntthee of een chai latte en ik ben zoet. Dit veranderde twee jaar geleden toen ik Mr. Coffee, of beter gezegd Mr. Latte, leerde kennen. Onze relatie was vanaf het begin af aan heel oppervlakkig en één keer per week ontmoetten we elkaar in de Coffee Company. Even ontspannen onder het genot van een krantje en een bakkie en lekker ongegeneerd mensen kijken. Aangezien het voor mij allemaal nog een beetje nieuw was en ik beetje moest wennen, voegde ik vaak een smaakje toe, en waren kokos en vanille mijn favoriet.

Maar toen kwam mijn scriptie periode in zicht en onze relatie ontwikkelde zich en werd ietwat serieuzer. Maar toch durfde ik mezelf niet helemaal te laten gaan en bleef ik niet volledig monogaam aan Mr. Latte. Ik vond het toch wel spannend. Wel kwam ik erachter dat gewone melk vervangen kon worden door soja- en amandelmelk. Het werd steeds beter... Ook buiten mijn scriptie om, begon ik Mr. Latte steeds vaker te zien. Ik betrapte mezelf erop dat ik toch gevoelens voor hem begon te ontwikkelen. Shit, dit zag ik niet aankomen. 's Ochtends, 's avonds, doordeweeks, in de weekenden, geen tijdstip te gek. Stiekem vond ik het toch wel lekker. Dit was niet meer vanuit studiegericht oogpunt, maar ontvouwde zich tot een sociale bezigheid.

latte

Onze relatie veranderde drastisch toen ik bij #FITGIRLCODE kwam werken. Elke ochtend voordat ik het kantoor binnenstapte, werd ik geconfronteerd met het bord: Coffee To Go 50% OFF till 11h. En waar houden wij Nederlanders nou meer van dan van korting? Oke, free stuff, maar goed. Ik stapte naar binnen en er werd mij verteld dat zij niet aan smaakjes doen. Oke, was dat even balen. Maar ik liet me niet uit het veld slaan. I can do this! Dus ik nam een sprong in het diepe. Hmm... Even wennen, maar best te doen.

Anderhalve maand geleden verhuisden we naar het nieuwe kantoor op de Baan. En bij een nieuw kantoor hoort natuurlijk een nieuw koffie apparaat. En zo hadden wij ineens een super deluxe apparaat van Philips: de Saeco Pico Baristo, eentje met allemaal van die leuke knopjes én hij heeft ook nog eens weinig onderhoud nodig. Mijn geluk kon niet op. Automatisch ging ik voor Mr. Latte. Maar wacht, er zijn nog veel meer opties. Ik wilde mijn horizon verbreden en probeerde ook Mr. Cappuccino en Mr. Flat White uit. I was hooked! Vanaf dat moment kon ik niet meer zonder. Mr. Latte bleef desondanks wel mijn favoriet.

latte

Ik weet dat ik hen als eigenlijk minder zou moeten zien, maar juist omdat het een klein beetje niet mag is het extra verleidelijk, am I right? Zeker als we besluiten om het eens anders te doen en soja- of amandelmelk te gebruiken is het ergens nog wel Fit Girl-verantwoord. Binnenkort ga ik ook eens checken of mijn hechte vriend van vroeger, Mr. Matcha Latte, weer eens in is voor een rendez-vous. Met de koffiemachine op kantoor kunnen we echt alles lijkt het wel, dus er zijn nog genoeg koffievisjes in de zee voor mij.

Van no strings attached naar een diepgewortelde relatie. Het leven kan soms raar lopen. Ben ik dan toch ineens een heuse cafeïne lover geworden? Misschien ben ik wel een fake, want van koffie zonder melk moet ik nog niks hebben, maar tot die tijd blijf ik gewoon lekker van mijn Mr. Latte genieten ♥