Goed eten als je ziek bent: zo sta je weer binnen mum van tijd in de sportschool!

door Elsemieke

Eten als je ziek bent is voor de meeste mensen erg lastig. Niets smaakt je. Je voelt je misselijk en je ligt het liefst alleen maar in bed. Misschien ben je enkel verkouden, maar heb je vrijwel geen smaak meer en vind je het dan ook niet lekker om wat te eten. Het is niet gek als je het onprettig vindt om te eten tijdens het ziekzijn. Toch is het wel heel belangrijk dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Juist nu is het immers belangrijk om genoeg te eten en op die manier je herstelproces te bevorderen. Maar hoe zorg je er voor dat je ondanks je afkeer voor eten nog voldoende binnen zult krijgen? Met de volgende tips sta jij binnen no time weer in de sportschool!

Fruit, fruit en nog eens fruit


Ben je dol op fruit en doe je normaal gesproken een moord voor een goedgevulde biologische fruitmand? Dan kun je nu heerlijk genieten. Fruit is namelijk ontzettend goed voor je als je ziek bent. Hier zitten niet alleen genoeg vitamines in om je lichaam een boost mee te geven, maar ze zullen ook nog eens de nodige voedingsstoffen leveren. Bovendien zijn ze relatief gemakkelijk te verteren en liggen ze minder zwaar op de maag. Daardoor geniet je van meer energie, voldoende extra vitamines én blijft het er ook nog eens in. Kies bij voorkeur voor calorierijke fruitsoorten om jezelf wat extra energie te gunnen.

Zalm: bron van eiwitten en vitamine D


Sommige mensen geloven dat je enkel vitamine kunt opdoen door in de zon te zitten. En dat we daarom in de wintermaanden al snel een tekort oplopen. Bij een gezond en evenwichtig voedingspatroon hoeft dit echter helemaal niet. Vitamine D kan namelijk op verschillende manieren worden opgedaan en zit ook in bepaalde voedingsmiddelen verstopt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kastanjechampignons, maar ook aan zalm. Zalm is een heerlijke en bovenal veelzijdige vette vis. Boordevol gezonde vetten, vitamines en eiwitten. Hierdoor is het een prima gerechtje voor tijdens het ziekzijn. Pas wel op met een gevoelige maag, want een vette vis kan al snel verkeerd vallen. Kies er in dit geval bijvoorbeeld voor om rauwe plakjes zalm op toast met roomboter te eten. Grote kans dat dit er beter in blijft zitten en het is ook nog eens heel goed voor het lichaam.

Kippensoep


Kippensoep is natuurlijk een eeuwenoud product wat vooral tijdens ziekte wordt gegeten. En dat is niet voor niets. Het is namelijk bewezen dat een kopje vers gemaakte kippensoep de nodige goede stoffen en mineralen bevat om jou te ondersteunen tijdens het herstel. Bovendien is soep eigenlijk altijd een goed idee als je ziek bent. Het is gemakkelijk te verteren en je kunt het eenvoudig vol met groentes stoppen. Daarnaast helpt bouillon ook om niet zo snel uit te drogen. Kippensoep is dan ook altijd een goed idee.

Relevante Artikelen

Niets gevonden om hier te tonen.