De Krat: de gemakskrat in de test

Hotspots & Reviews door nadine FG

De krat bezorgt, zoals de naam al doet vermoeden, een krat vol met verse ingrediënten bij jou thuis. Daarbij heb je de keuze uit de weekendkrat en de gemakskrat. Sinds enkele weken bezorgt De Krat hun gemakskrat landelijk en heb ik het gemak getest. Ik kookte, fotografeerde en proefde. Mijn bevindingen deel ik graag met jou!

 

Ding dong...

Dat ziet er gezellig uit zeg! Een krat vol verse producten waar de slabladeren nonchalant uitsteken. De bezorging van voedingsmiddelen aan mijn voordeur brengt mij in euforische stemming en ik wil altijd meteen alles uitpakken. Vervolgens installeer ik mijzelf op de bank met het receptenboekje. De gemakskrat levert de ingrediënten voor 3 maaltijden. Daarnaast heb je ook de keuze voor een weekendkrat. De weekendkrat is gevuld met producten als groenten, vlees/vis, en een extraatje als yoghurt, eieren of jam. Hierbij zitten een aantal recepten ter inspiratie, maar hierbij zal je zelf nog wat producten uit de supermarkt moeten scoren. De gemakskrat is, zoals de naam wederom doet vermoeden, net even een tikkeltje behulpzamer en bevat alle producten voor de maaltijd.

 

Wat eten we vandaag?

Deze week bestaat het menu van De Krat uit 2 vleesgerechten en 1 vegetarisch gerecht. De samenstelling van vlees-, vis- en vegagerechten wisselt wekelijks, maar je kan altijd, voorafgaand aan je bestelling, inzien wat er in De Krat zit voor lekkers. En lekker was het zeker! De week begon met oosters gemarineerde kippendij met volkoren rijstmix en geroerbakte spinazie met paprika. Super simpel klaar te maken en binnen een mum van tijd staat dit gerecht, met slechts 5 ingrediënten, op tafel. En het smaakte ook nog eens voortreffelijk! De kip is supermals en de marinade heeft hem erg goed gedaan.

 

kip en wilde rijst

Next...

De volgende dag verschijnt er een berg aan groenten op ons bordje met een kalfsblinde vink. De meirapen worden eerst geblancheerd en verder gegaard in de oven. Ik heb meiraapjes weleens gebruikt in een soep, maar deze bereiding beviel ook zeer goed. Het eindresultaat ziet eruit als aardappelblokjes en de structuur komt daar ook bij in de buurt. De smaak is heerlijk en een beetje vergelijkbaar met knolselderij. Daarnaast een gegrild mini preitje, how cute?! En een frisse salade om die 2 ons groente voor die dag gelijk vol te maken. Heerlijk! Wederom ben ik weer te spreken over het vlees, perfecte kwaliteit!

 

kalfs vink en groenten

Mega vega

Het derde en, helaas alweer, laatste gerecht is gnocchi met courgette in salieboter met een gemengde salade on the side. De roomboter uit de krat is echt intens van smaak en verspreidt een heerlijke en romige geur door mijn keuken. Wederom een gerecht wat razendsnel op tafel staat en met weinig ingrediënten een smaaksensatie vormt. De salieboter komt zeker vaker op het menu!

gnocchi in salieboter

Doe mij nog zo'n week

Oké, dat viel behoorlijk goed in de smaak! Zou het kunnen zijn dat ik een toevalstreffer te pakken had? Ik neem het zekere voor het onzekere en bestel voor de week erna nog een gemakskrat. Goed idee vond ik zelf! Met deze week als startpunt: langzaam gegaard lamsvlees met gevulde aubergines. Het lamsvlees is al gegaard en hoeft alleen nog even te worden opgewarmd in de oven samen met de aubergines die gevuld zijn met een mengsel van couscous, venkel, ui en paprika. Het vlees is mals, de gevulde aubergine heerlijk en de salade is een frisse aanvulling.

 

Lamsvlees met couscous en salade

Dag 2 brengt een heerlijke aardappelsalade met venkel en radijsjes en een sappige hamburger. Heerlijk zomers en ook ideaal om op de barbecue te bereiden. Dat had De Krat die week goed ingeschat met temperaturen boven de 30 graden. Deze frisse en lichte maaltijd past daar perfect bij!

aardappelsalade met hamburger

 

De week wordt wederom vegetarisch afgesloten met een couscousalade met gegrilde groenten en feta. Simpele couscous met venkel, courgette, puntpaprika, bosui en munt. Aangevuld met wat leftover groene aspergetips uit mijn eigen assortiment. Salade van rucola erbij en daar staat wederom een frisse topper!

 

couscous met groenten en feta

Makkelijk, vers en gezond. Daarbij vind ik het leuk om producten te bereiden op een wijze waar ikzelf nog niet op was gekomen, zoals met de meirapen het geval was. De gemakskrat en ik zijn goede vrienden geworden en we gaan snel weer afspreken!