5 x healthy hotspots in Nijmegen

Hotspots & Reviews door lotte

Wat zorgt voor serieuze gains en is altijd aanwezig in de gedachte van menig Fit Girl? Juist: Eten! Wanneer ik een dagje ga shoppen is eten bij een leuke hotspot één van de dingen waar ik het meest naar uit kijk, ik plan tenslotte mijn hele dagen rondom mijn eetmomenten! Herken jij dit en ga jij toevallig binnenkort een dagje naar Nijmegen? Top! Dan ga jij zeker blij worden van deze hotspotlijst van de o zo gezellige en oudste stad van Nederland. 

Crudo

Ik startte mijn foodtour bij Crudo, een raw-vegan eetcafé op een steenworp afstand van het Hunnerpark. Je voelt je als een kind in een snoepwinkel zo blij wanneer je Crudo binnentreedt. Een gezonde snoepwinkel welteverstaan, want bij Crudo kun je allerlei heerlijk geurende noten, zaden en andere lekkernijen tappen. Neem wel even je eigen bakjes en zakjes mee, want bij Crudo hanteren ze een Zero-Waste policy. Naast noten en zaden tappen, kun je ook je eigen salade samenstellen bij Crudo. Deze kun je vervolgens heerlijk oppeuzelen in het Hunnerpark met de zomerzon als gezelschap. O, een toetje? Ook daar is aan gedacht bij Crudo! Wel op eigen risico, want de raw-vegan chocolade taartjes zijn to-die-for.

healthy hotspots in nijmegen

Crudo is te vinden aan het eind van de populaire winkelstraat: Burchtstraat 126.

Bairro Alto

De volgende absolute hotspot draagt de naam Bairro Alto en is gevestigd in een prachtig historisch pand achter de Grote Markt, ook wel het kloppend hart van Nijmegen Centrum. Bij binnenkomst wordt je meteen gegrepen door de heerlijke aroma’s van vers gebakken bananenbrood en andere gezonde lekkernijen, die parmantig tentoon worden gesteld op de bar. Één blik op de menukaart zorgt hoogstwaarschijnlijk voor het welbekende dilemma: Kan. Niet. Kiezen! Als je eenmaal je keuze hebt weten te maken en je geen zin hebt om aan een tafeltje te gaan zitten, kan je je bestelling doorgeven bij de kassa. Zij geven je vervolgens een kleedje en een nummertje, waarmee je in het tegenoverliggende parkje heerlijk op het gras van de zomerzon kan genieten. Je bestelling wordt vervolgens in een picknick-mandje bij je afgeleverd, hoe leuk? Hiermee is Bairro Alto ook meteen een super geschikte hotspot voor alle fit-mama’s: ruimte genoeg om de kids rond te laten dwarrelen in dit overzichtelijke stadsparkje. Naast picknicken organiseert Bairro Alto iedere zondag Yoga-Sunday in ditzelfde park. Voor een klein bedrag krijg je een uur lang yoga-les in de buitenlucht én een vers gebakken healthy snack! Trust me: die snack is al reden genoeg om mee te doen!

healthy hotspots in nijmegen

Bairro Alto is te vinden op de Kannenmarkt, een vertakking van de Grote Markt.

Smaakrijk

De naam zegt het al: Smaakrijk is en absolute must-eat wanneer je in Nijmegen bent. Dit gezellige eettentje is gevestigd in de oudste en meest sfeervolle straat van Nijmegen: de Lange Hezelstraat. Eten bij Smaakrijk is een ware beleving die al begint bij binnenkomst: vergezeld door de geur van alle verse, zorgvuldig uitgekozen ingrediënten en de gezellige deuntjes, kijk je meteen uit op het prachtige groene hart van het restaurant: de binnentuin. Onderweg kom je nog door de open keuken, waarin je de enthousiaste medewerkers al dansend de meest smaakrijke creaties ziet maken en het pareltje van Smaakrijk kan aanschouwen: de huisgemaakte worteltaart. Op ditzelfde pad tref je ook nog de rijkelijk gevulde boekentafel, waar menig foodie-bijbel te vinden. De reis door Smaakrijk eindigt in de idyllische achtertuin met uitzicht op de Stevenskerk. Hier kun je heerlijk genieten van alle smaakrijke creaties die Smaakrijk, met zijn enthousiaste eigenaar en werknemers, te bieden heeft. Deze hele beleving zal er voor zorgen dat dit al snel je favoriete plekje in Nijmegen wordt!

healthy hotspots in nijmegen

Smaakrijk is te vinden in de Lange Hezelstraat, tussen alle ambachtelijke winkeltjes en gezellige boetieks.

MUNT

There’s a new hotspot in town, genaamd MUNT: de eerste saladebar van Nijmegen. Alleen de inrichting van dit gezellige eettentje doet zijn naam al eer aan: heerlijk licht en fris. Zelfs voordat je wat besteld of genuttigd heb, voel je je bij MUNT al gezond. En dat gezond ook lekker kan zijn? Dat bewijzen de dames van MUNT, Maaike en Laura, maar al te goed! Door de ligging van deze hotspot, namelijk aan het begin van Nijmegen Centrum, kun je je dagje Vierdaagsefeesten heerlijk gezond beginnen met een van de vers geperste sappen of fruitige ontbijtjes. Nog één gevaarlijke tip: de gezonde brownie, gemaakt van courgette, rauwe cacao en dadels. Werkelijk om je vingers bij af te likken, wat zeg ik? Je hele hand én het schaaltje! MUNT vormt een toneel voor alle lokale fruits and veggies. Ze werken nauw samen met lokale boeren waardoor ze in staat zijn de kwaliteit van hun producten te waarborgen, seizoensgebonden te werken en de lokale boeren een handje te helpen! MUNT heeft haar plaatsje in deze hotspotlijst dus dubbel en dwars verdiend!

healthy hotspots in nijmegen

 

MUNT is te vinden In de Betouwstraat aan het begin van Nijmegen centrum!

Wally

Een maal per week trakteer ik mijzelf, samen met duizenden andere fitgirls, op een #notsofitgirl-momentje, dan laat ik de strakke macro-teugels even los en ga ik op zoek naar de lekkerste eet-tentjes in de omgeving. Burgerbar Wally is met recht één van de lekkerste #notsofitgirl-momentjes die ik me kan bedenken: MacDonalds is er niets bij. Het feit dat het er altijd gezellig druk is, spreekt natuurlijk al boekdelen. De slogan, zoals die te lezen is op de menukaart én op de bedrijfskleding van de enthousiaste serveersters, is duidelijk terug te proeven: Wally geeft écht om burgers! Dit resulteert keer op keer weer in een heerlijke verse burger gemaakt van de beste, biologische en zorgvuldig geselecteerde ingrediënten. Ook hier loopt het water je al in de mond bij binnenkomst. Kortom: Wally zorgt ervoor dat de calorieën die je nuttigt tijdens je wekelijkse #notsofitgirl-momentje niet beter gespendeerd hadden kunnen worden.

healthy hotspots in nijmegen

 

Restaurant Wally is te vinden in de Hertogstraat!

Met deze healthy hotspots in Nijmegen, krijgt jouw dagje shoppen of sightseeing een extra dimensie. Een hele belangrijke extra dimensie, want welke Fit Girl houdt er nou niet van eten? Enjoy Nijmegen Girls!