Lock me up: free a girl!

Lifestyle & Tips door roos-aduagyei

Free a Girl is een noodhulporganisatie die zich inzet voor jonge meisjes in arme gebieden. Zij hebben door middel van hun acties al heel veel meisjes kunnen bevrijden uit de prostitutie. Daarnaast hebben ze er ook voor gezorgd dat er al heel wat daders veroordeeld zijn. Wat een powerteam! 

free a girl

Opgesloten in hokjes van 1 bij 2 meter

De International Labour Organization schat dat ten minste 1,8 miljoen jonge kinderen worden uitgebuit voor commerciële seks of pornografie. Hiervan is de overgrote meerderheid vrouw. In India worden deze meisjes vastgehouden in enorm kleine hokjes, van zo'n 1 bij 2 meter, terwijl ze werken als prostituee. De stichting Free A Girl zorgt ervoor dat er steeds meer meisjes bevrijd worden en op andere manieren geld kunnen verdienen voor hun familie. Voor maar €50 kan er al een leven van een jong meisje gered worden. Helaas zijn er nog steeds talloze meisjes die nog wél in de prostitutie moeten werken. De strijd is dus nog lang niet gestreden...

free a girl lock me up free a girl lock me up free a girl lock me up

Lock me up - Free A Girl

Zoals ieder jaar organiseert Free A Girl ook nú weer de Lock me up actie. Tijdens deze actie zullen meer dan 200 deelneemsters zich 12 uur lang laten opsluiten in kleine hokjes van 1 bij 2 meter om op die manier geld te werven voor het goede doel. Alle deelneemsters worden opgesloten in hokjes die in de deelnemende restaurants staan. Deze restaurants staan verspreid over heel Nederland dus er zal er vast eentje zijn bij jou in de buurt. Er hebben al enorm veel BN-ers meegedaan aan deze actie, maar wist jij dat het ook mogelijk om jezelf op te geven? Voor zo'n opsluiting werf je eerst minimaal €2.500 aan sponsorgeld. Je kunt jezelf op de website ook aanmelden als vrijwilliger om die dag te komen helpen. Kijk vooral even op de site, daar vind je nog véél meer informatie over de mogelijkheden om te helpen.

De 5e editie van Lock me up is van woensdag 18 tot en met zondag 22 mei 2016. Tijdens het eindfeest op zondag wordt het eindbedrag direct bekend gemaakt. Het bedrag dat er in 2015 opgehaald is, is €417.000! Wauw...

Wacht niet langer en zet jezelf nú op aanwezig op het Facebook event. Hier vind je nog meer informatie over de Lock me up - Free A Girl actie. Ga jij doneren of misschien zelfs meedoen dit jaar?