Mijn eerste before and after foto

Tips door anna FG

Yep, hier is hij: mijn eerste before and after foto. Damn, het is heel erg eng om dit met de rest van de wereld te delen. Ook al heb ik het al laten zien aan een paar goede vrienden voordat ik het besloot te posten op #FITGIRLCODE, het is alsnog een grote stap. Sommige van jullie zullen je afvragen waarom ik zoiets persoonlijks als dit deel op de world wide web. Ik heb twee redenen:

 

20140513_090351-660x400

  1. Ik ben super trots op de resultaten die ik heb geboekt. Ik had het eerlijk gezegd niet van mezelf verwacht om zo volhardend te zijn.
  2. Ik wil andere vrouwen graag inspireren en motiveren om de fitste versie van zichzelf te worden.

Ik heb getwijfeld of ik deze foto nu al moet posten of dat ik een paar maanden moet wachten zodat het verschil nog meer “shocking” is. Maar toen besloot ik dat het belangrijk is om te vertellen dat ik me super zelfverzekerd en trots voel als ik naar deze foto kijk.

 

Vergelijk jezelf niet met anderen

Ik wil even benadrukken, dat je altijd in je achterhoofd moet houden dat jij en je lichaam uniek zijn. Dus vergelijk jezelf niet met anderen. Iedereen reageert anders op voeding en beweging. Ik, bijvoorbeeld, zal nooit passen in een maat 36 zoals Aranka (alleen als ik mezelf uithonger). Het is simpelweg niet mogelijk door mijn botstructuur. Maar dat betekent niet dat mijn lichaam minder mooi of fit is. Iedereen is prachtig in haar/zijn eigen unieke manier. Dat is juist wat de wereld een interessante plek maakt!

Anna2-768x1024

De weg naar transformatie

Ik moet jullie zeggen dat de veranderingen die ik de laatste tijd heb ondergaan niet in twee dagen gebeurden. Het afgelopen jaar heb ik mezelf stap voor stap voorbereid op deze nieuwe levensstijl. Op een gegeven moment was ik klaar om een aantal dingen radicaal te veranderen. Dit is wat ik heb gedaan om mijn doelen te bereiken:

  • Het feit accepteren dat ik offers moet brengen. Ik kan niet heel veel wijn drinken, kaas eten EN er uitzien zoals Beyoncé.
  • Ik sport 4 keer per week: 3 keer krachttraining en één keer per week ren ik 8km.
  • Ik drink veel minder alcohol, en als ik iets drink, heb ik een aantal basisregels om de schade te beperken.
  • Ik heb een paar Best Fit Friends Forever gevonden om me gemotiveerd te houden.
  • Ik eet zo min mogelijk bewerkt voedsel, dus eten zoals de natuur dat bedoeld heeft.
  • Ik ben gestopt met het drinken van prik en sap en drink groene thee en water (met fruit).
  • Als ik verslap probeer ik niet in paniek te raken. Soms wil ik gewoon chocolade, koekjes, en VEEL chips eten. Maar ik wil niet de handdoek in de ring gooien. Ik vertel mezelf dat iedere dag een nieuwe kans is om me in het zweet te werken in de sportschool en super gezond te eten.

De sleutel tot succes

Ik heb afgelopen jaar getraind met Georgios van Sixforty. Het heeft best wel lang geduurd voordat ik de resultaten kreeg waarvan ik droomde. Ik vroeg hem waarom hij denkt dat ik deze keer wel succes heb.

Georgios: “Succes heeft te maken met de keuzes die je maakt en hoeveel je bereid bent om op te geven om ze te laten slagen. Anna koos wat het meest belangrijk is voor haar: een vrouw worden die comfortabel is in haar eigen lichaam. En omdat ze nu 100 % achter haar eigen keuze staat, staat haar niks meer in de weg om haar doelen te bereiken.”

 

Ik heb mijn persoonlijke doelen nog niet bereikt, maar toen ik begon met deze reis had ik nooit verwacht dat ik zo ver zou komen, en zo snel! Maar jullie moeten allemaal weten dat ik dit niet had kunnen doen zonder een aantal belangrijke mensen in mijn leven. Shout out naar mijn vriend (ook mijn Best Fit Friend Forever), de meest geweldige trainer in de wereld: Georgios, mijn beste vrienden en natuurlijk iedereen in de #FITGIRLCODE community. Thanks ya’ll!