6 tips om back on track te komen

Fit & Training door fitgirlcode

Dus, je hebt keihard gewerkt de afgelopen weken/maanden. Je begon eindelijk iets van vooruitgang te zien, of misschien was je daar nog niet. Maar om de één of andere reden ben je al die krachtige motivatie kwijtgeraakt die jou in de eerste plaats liet beginnen. "Hoe kon dit gebeuren?" denk je misschien wel. Je bent nog niet eens dichtbij je doelen en toch, heb je jezelf wijsgemaakt dat het oke is om te stoppen/op te geven of hoe je het ook wilt noemen.

Nou, je bent niet alleen. We hebben dit punt allemaal wel eens meegemaakt in onze journey naar een gezonde levensstijl. Echt, het is compleet normaal. Maar dat betekent niet dat je de handdoek in de ring moet gooien en je moet overgeven aan de motivatie killer (dit ben jij zelf!).

Ik ben pas ook mijn motivatie kwijt geraakt. Ik zat helemaal in de goede flow, en BAM, ineens was het weg. Om eerlijk te zijn, ben ik er best wel nijdig over. Maar er is niemand anders dan jezelf die je er de schuld van kunt geven. En er is ook geen reden waarom ik niet back on track moet komen. Daarom heb ik 6 tips voor jullie opgesteld zodat je weer aan het hardlopen liften, zwemmen, yoga-ing etc. bent in no time!

1. Onthoud waarom je bent begonnen

Misschien is dit wel de meest belangrijke tip: onthoud waarom je bent begonnen. Iedereen heeft haar eigen redenen om een gezonde levensstijl te willen nastreven. Misschien ben je begonnen omdat je een bepaald aantal kilo's eraf wilde hebben. Of misschien had je gezondheidsproblemen die je ertoe zette om je leven om te gooien. Breng je mindset terug naar dat punt en denk aan de voordelen van het killen van al workouts.

2. Doe een 10-minuten workout

Iets is beter dan niets! Ik ken het als geen ander, er staat een uur lange workout op de planning en je ziet er als een huis tegenop. Dit kan enorm motiveren! Probeer hoe dan ook toch in je workout flow te blijven en kies iets wat je voor 5-10 minuten kunt doen; zoals een korte billen- of ab workout.

3. Probeer iets nieuws

Soms raken we onze motivatie kwijt omdat we verveeld raken van telkens weer hetzelfde doen. Dit is waarschijnlijk de perfecte timing om de dingen om te gooien. Ga je al een tijdje naar dezelfde yoga klas? Of zijn je hardloop schoenen helemaal versleten door alle kilometers die ze gemaakt hebben? Probeer eens iets nieuws. Misschien vlamt je motivatie wel weer op!

4. Verwen jezelf met nieuwe workout kleding

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb een zwak voor kleding. In welke vorm dan ook! Dus wanneer het aankomt op workout kleding wil ik er goeeed uit zien. Ken je dat gevoel wanneer je net nieuwe schoenen hebt gekocht, of een nieuwe jas? Stiekem wil je het al in de winkel aandoen omdat je zo excited bent over je nieuwe aankoop. Ga daarom een paar nieuwe trainingsschoenen of een badass sportbroek voor jezelf kopen en ik durf te wedden dat je ze dezelfde dag nog wilt gebruiken.

FIY: Aanstaande maandag begint de Jogha sale. 30% off selected items!

5. Buddy up

Het klinkt supercliché, maar het is zo waar. Wanneer je een maatje hebt om mee samen te trainen, voel je meer druk om ook echt te gaan. Plan een rendezvous om samen te gaan hardlopen om 20.00 uur. Je kunt nu niet meer terug. Het is niet alleen onbeleefd om je workout date af te zeggen, maar nu demotiveer je ook je BFFF (best fit friend forever)! Bovendien is het veel leuker om met een vriendin of familielid te trainen. Twee vliegen in één klap: quality time en sporten

6. Get inspired

Het visualiseren van je doelen helpt enorm om ze daadwerkelijk te bereiken. Dus als je denkt dat je wilt opgeven (of dat al hebt gedaan): ga visualiseren! Pak een paar fitness tijdschriften of zoek door je social media kanalen heen tot je iets inspirerends vindt. Plak het desnoods op een (digitale) muur en kijk er naar. Elke dag, twee keer per dag, of zo veel als dat nodig is. Als zij het kunnen, kan jij het ook!

Succes! En veel belangrijker: get your ass to work!