Motiveer jezelf met een nieuwe look

Fashion door roos-aduagyei

Eerder vond je al meerdere posts over hoe motivatie te vinden voor het nieuwe jaar. Maar ik heb nog niets geschreven over het motiveren van jezelf met leuke goodies, zoals kleding. Want zeg nou zelf, wat is nou een leukere beloning voor jezelf dan een fijne shopsessie? That's right, die is er niet. 

Het nieuwe jaar is het perfecte excuus om je garderobe eens op te schonen. Probeer hierbij de kwalitatief goede kleding over te houden, zodat je er langer mee kunt doen. Wanneer je enkel in goede items investeert, voorkom je dat je kledingkast uitpuilt en dat je uitgekeken raakt op de dingen die erin hangen.

Basisgarderobe

Er zijn een aantal handige tips die je kunt gebruiken wanneer je een perfecte basis garderobe wilt samenstellen. Uiteraard zal ik ze gelijk met jullie delen!

  • Wees kritisch. Leg alle kledingstukken die je hebt in een stapel op de grond en zoek het grondig uit. Wees kritisch, wanneer je iets langer dan een jaar niet aan hebt gehad is de kans klein dat je het opeens heel vaak gaat dragen. Verzamel alles wat je niet meer nodig hebt en breng het naar tweedehands kledingwinkel, het Leger des Heils of een ander goed doel.
  • Stel een kleurenpalet samen. Je kunt een persoonlijk kleurenadvies aanvragen maar je kunt ook zelf nagaan wat jouw favoriete kleuren zijn. Heb je geen idee wat je goed staat? Kijk dan eens goed naar de inhoud van je garderobe en bepaal het op basis daarvan. Het zelfgemaakte palet kun je naast je kledingkast ophangen zodat je er steeds weer aan herinnerd wordt.
  • Maak een wishlist. Geloof me, shoppen met een wishlist is een ontzettend goed idee wanneer je gevoelig bent voor (slechte) koopjes. Wanneer je op pad gaat met een duidelijk doel, is de kans klein(er) dat je thuiskomt met iets wat je eigenlijk niet nodig hebt. En ja, soms moet je inderdaad een beetje streng voor jezelf zijn. It's for a good cause. ;)

De perfecte basics

Een goede kledingkast bestaat uit een aantal mooie basics die je eindeloos kunt blijven combineren. Wanneer je even niet weet wat je aan wilt kun je altijd terugvallen op je basisstukken en heb je toch een perfecte outfit. Je kunt er dan per modeseizoen nog een of twee stukken aan toe voegen die op dat moment in de mode zijn. Onderstaand vind je een aantal van onze favoriete basics die je meteen kunt shoppen!

garderobe

Een mooi wit t-shirt dat niet doorschijnt is een hele goed basic voor je garderobe. Of je 'm nu op een mooie jeans combineert of draagt onder een leuk jasje, je outfit is al snel compleet. Daarnaast kun je nooit fout gaan met een leren jack, het liefst eentje van echt leer. Die ziet er veel mooier uit én gaat een stuk langer mee. De investering waard. ;)

garderobe

 

 

Je maakt je outfit helemaal af met mooie zwarte enkellaarsjes. Deze laarsjes hebben een leuke twist door het verschil in materiaal. Ook een mooie jeans mag absoluut niet ontbreken uit je garderobe, eentje van mooie stevige stof die je perfect zit. Dit is echt een van mijn favorieten!

Welk item mag absoluut niet ontbreken uit jouw garderobe? Let me know in de comments!

Bron foto: Roseandfigs.com