Roos test de magische Physiclo leggings

Fashion door roos-aduagyei

Attentie dames! Er is een brand-new sportmerk op de markt waar ik jullie vandaag iets meer over wil vertellen. En geloof me, hier wil je echt álles van weten. Want wat nou als ik zeg dat deze sportleggings er voor zorgen dat je nóg meer calorieën verbrandt dan normaal? Juist, dat bedoel ik. 

Zwaardere work-outs

Okay, ik snap je, zo'n magisch concept klinkt eigenlijk te goed om waar te zijn. Een sportlegging die ervoor zorgt dat je sneller gewicht verliest klinkt in eerste instantie een beetje als een broodje aap verhaal. Toch is niets minder waar, want de leggings van Physiclo zijn zó ontworpen om je workouts net wat zwaarder te maken, zodat je ook nét wat beter je best moet doen.

physiclo

Toen ik de vraag ontving of ik één van de leggings wilde ontvangen om ze te testen, zei ik natuurlijk geen nee (duh). Want wanneer een simpele sportlegging ervoor zorgt dat je dagelijkse workouts zwaarder worden, wil ik dat tot op de bodem uitzoeken.

Het concept is geen rocket science, daarom zal ik het even in het kort uitleggen: de leggings van Physiclo combineren als het ware resistance bands met sportkleding. Daar waar je er normaal een extra band bij pakt wanneer je zin hebt om iets meer je best te doen, is dat wanneer je een Physiclo legging draagt niet meer nodig. De panelen die in de legging verwerkt zitten zorgen ervoor dat letterlijk elke beweging zwaarder zal worden. Zelfs wanneer je een rondje gaat wandelen zul je merken dat het zwaarder is dan normaal.

physiclo

De looks

Natuurlijk hartstikke leuk allemaal... Als dat ding ugly as f*ck is doe ik hem mooi niet aan. Want hoewel comfort heel belangrijk is, wil ik mezelf ook een beetje mooi voelen wanneer ik ga sporten. Er zijn maar een aantal kleuren van de leggings, maar de varianten die er zijn zien er ontzettend goed uit. Simpel maar mooi, daar houd ik van! Ik koos voor de lange variant met grijs en zwart in een maat S. Ze schijnen vrij klein te vallen, maar daar had ik helemaal geen last van. Omdat ik tussen een S en een M zit, paste hij perfect.

Toen hij een week later binnen kwam en ik hem aantrok, moest ik toch even slikken. Want wauw, dit is is alles behalve een normale legging. Hoewel je het als buitenstaander niet ziet, heb je in het begin toch wel het gevoel alsof je wat extra spierdefinitie opgebouwd hebt in je benen. Ik appte gelijk m'n vriendinnen om te laten zien hoe heftig mijn quads gegroeid waren in één uur, haha!

physiclo

physiclo

Het effect van de legging

Physiclo stelt dat je, wanneer je één van hun leggings draagt tijdens je work-out, tot wel 14% meer calorieën verbrandt. Daarnaast zullen je spieren 23% meer getriggerd worden. Logischerwijs betekent dat dus dat je korter zou kunnen gaan sporten, met hetzelfde resultaat. Lekker efficiënt!

Uiteraard heb ik de proef op de som genomen. Ietwat nerveus liep ik de gym in omdat ik niet zeker wist of die 'bulkyness' iemand op zou vallen. Ik deed mijn reguliere legday en eerlijk is eerlijk, ik stond na tien minuten al heftiger te zweten dan normaal. Hoewel je in deze legging wel gewoon enorm flexibel bent, kost het doen van bepaalde oefeningen veel meer moeite. Hij is perfect geschikt voor hardlopers, en dus besloot ik om er ook even mee te gaan rennen. En wauw, dat was pas écht zwaar. Mijn hartslag vloog binnen vijf minuten al helemaal omhoog. Je hebt het gevoel alsof je jezelf weer helemaal opnieuw moet trainen wanneer je met een Physiclo legging op pad gaat. Super leuk natuurlijk, want dat zorgt voor een extra beetje uitdaging!

Het wordt trouwens wel aangeraden om de legging niet langer aan te doen dan 2 uur. Daarna hebben je benen namelijk wel behoefte aan wat rust. En trust me, dat wil jij ook wel ;)

Ben jij benieuwd geworden naar deze leggings? We hebben een super leuke verrassing voor jullie! Met de code 'FITGIRLCODE' (allemaal hoofdletters) krijg je 20% korting op het hele assortiment! Neem snel een kijkje op de website! De code is geldig t/m 7 juni 2016.