Review: de nieuwste trends in fit Vlaanderen

Hotspots & Reviews door fitgirlcode

Tijdens het weekend van 26 en 27 november ging in de Brusselse expo het Gezondheidssalon door. Als Vlaamse fitgirl ging ik daar voor jullie een kijkje nemen en hoewel de beurs niet echt uitgebreid was, kan ik hieronder toch enkele leuke ideeën en nieuwigheden op een rijtje zetten.

gezondheidssalon

Om te beginnen kon je langs verschillende standjes wandelen om allerlei nieuws te ontdekken. Niet alles was toegespitst op gezonde voeding of sport, ook het medische aspect werd belicht. Zo liet ik een scan uitvoeren die mijn gewicht, lengte, vetpercentage en bloeddruk in één keer bepaalde. Vreemd toestel, maar snel interessante resultaten. Verder focuste ik op trends op gebied van sport en voeding. Jammer genoeg kwamen niet alle exposanten even vernieuwend uit de hoek. Om appeltjes te eten of een toastje met boter met omega 3 te proeven, ga ik niet naar een beurs. Toch vond ik bij enkele andere standjes wel inspirerende informatie.

Watermeloensap

Zo blijkt watermeloensap dé nieuwe trend voor het voorjaar (ja, er komen ooit lekker warme dagen terug waarop we verfrissing willen). Vergeet kokoswater, dit sapje zou binnenkort onze dorst wel eens kunnen lessen. Of het ook lekker smaakt, is een andere vraag, want ik mocht helaas niet proeven. Wat ik wél mocht proeven was de nieuwste reep van Lifefood: een raw vegan bar met acaï en banaan. Ik moet zeggen dat die wel erg in de smaak viel! Naast bars heeft het merk ook een lijn eiwitpoeders, chocolade, koekjes… en dat allemaal vegan. Dit Tjechisch merk viel bij mij dus wel in de smaak!

gezondheidssalon

Suiker-, gluten- en lactosevrij

Ook Kazidomi vond ik een interessant concept. De webshop brengt allerlei eerlijke, gezonde producten samen. De keuze is beperkt, maar dat komt omdat de eigenaars enkel het allerbeste willen aanbieden: geen geraffineerde suikers en keuze uit gluten- en lactosevrije producten want de oprichters weten zelf hoe moeilijk het leven met een allergie kan zijn. Ik heb aan hun stand trouwens ook een heerlijke pannenkoek met speltmeel, cacao en confituur zonder suiker geproefd, waarvan ik het recept nog probeer te bemachtigen zodat ik het met jullie kan delen!

gezondheidssalon

Jump up, jump up and get down

Wat ik ook erg leuk vond, waren de verschillende beweegsessies voor wie tussendoor graag een half uurtje sportief doorbracht. Je kon er proeven van functional training, cardio drums en er was ook een erg populaire lachsessie die een verrassend ontspannen effect had. Ik heb me tijdens mijn bezoek zelf ook even in het zweet gewerkt met de express class POP Pilates, waarover je hier meer kan lezen. Tot slot kon ik ook eindelijk eens een fitness trampoline uitproberen.

Ik heb dus zeker een leuke namiddag beleefd op het gezondheidssalon te Brussel, maar er zijn wel nog mogelijkheden om de beurs te actualiseren en uit te breiden. Het concept brengt sport, voeding en gezondheid samen en die combinatie vond ik wel geslaagd!
Gaan jullie wel eens naar een expo? Wat vinden jullie belangrijke elementen voor een geslaagde beurs?