train je kipfiletjes weg

Een van de meest voorkomende redenen voor #FITGIRLS om de armen te trainen, is om die kipfiletjes weg te krijgen; je weet wel, die wiebelende vetjes aan de onderzijde van je bovenarmen. De onderstaande vijf oefeningen zijn perfect om die kipfiletjes weg te trainen!

5 simpele oefeningen om je kipfiletjes weg te trainen

#1. Push-ups

Push-ups zijn een van de beste manieren om je armen te trainen – en je activeert ook nog eens een boel andere spiergroepen, waaronder je core. Om het meeste uit elke push-up te halen, is het echter wel belangrijk dat je de oefening correct uitvoert. Dat wil zeggen: handen plat op de grond (op breedte van je schouders) en een kaarsrechte rug die in lijn is met je billen en benen. Als je je laat zakken, let er dan op dat je ellebogen recht naar achteren wijzen in plaats van opzij. Als gewone push-ups in het begin nog wat te zwaar voor je zijn, doe de oefening dan op je knieën.  

#2. Planks

In de plank houding train je je hele lichaam, dus ook je armen. Om gerichter je bovenarmen te trainen in deze houding, kun je hem het beste uitvoeren op je onderarmen. Dat kan op twee manieren: met je onderarmen recht voor je en je handen plat op de grond, of door je vingers met elkaar te verstrengelen zodat je onderarmen een driehoek vormen. Bouw het wel rustig op; begin met dertig seconden planken per dag. Hou je dat twee weken vol, dan kun je dat uitbreiden naar een minuut per dag, dan naar anderhalve minuut, twee minuten, enzovoorts. Als je armen eenmaal wat sterker zijn, probeer dan ook eens een van deze uitdagende planking varianten!

#3. Tricep dips

Tricep dips zijn het meest efficiënt als je een stevige stoel, een bed of een bankje gebruikt. Zet je handen stevig op het meubel achter je, strek je benen naar voren en duw jezelf met je armen omhoog. Begin met bijvoorbeeld met tien tricep dips per dag en bouw dat geleidelijk aan op naar drie keer 10 tricep dips.

#4. Cobra

Als je bekend bent met yoga dan ken je de de cobra houding wel. Ga op je buik liggen, plaats je handen naast je op de grond (ter hoogte van je borst, en duw je bovenlichaam van de grond af. Hou dit een paar seconden vast en laat jezelf dan weer rustig op de mat zakken.

#5. Cirkels

Deze oefening kun je zowel staand als zittend doen. Zorg dat je twee gewichtjes hebt (niet te zwaar als je net begint) en hou in elke hand één gewichtje vast. Strek beide armen uit naar de zijkant en draai je armen in kleine cirkels rond naar voren. Na tien keer doe je hetzelfde, maar dan naar achteren. Simpel maar effectief!

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.