Eve Matras

DEZE WINACTIE IS GESLOTEN. DE WINNAAR IS GECONTACTEERD VIA EMAIL. 

Als Fit Girl heb je jouw slaap hard nodig. Geen slaap = geen concentratie, geen energie en een mond die de hele dag openstaat. 😉  Een goed matras is dus hartstikke broodnodig voor een optimale nachtrust. Goed nieuws: we mogen het matras der matrassen weggeven!

Om een killer workout neer te kunnen zetten, die presentatie op school/werk te kunnen knallen of om die aankomende herfstdip te kunnen verslaan, heb je echt een goede nachtrust nodig. Een slecht matras kan je slaap behoorlijk verzieken, en dat merk je de dag erna gelijk aan je energieniveau.

SLEEP TIGHT

De oplossing is dus ook niet zo moeilijk. Investeer in een goed matras, stevige kussens en slaap voortaan als een roosje. Of doe gewoon mee aan deze winactie. Want wij mogen een verdraaid goed matras weggeven, namelijk eentje van Eve Sleep. Dit bedrijf (dat zich pas net in Nederland heeft gesetteld!) heeft een matras ontwikkeld dat zo goed is, dat het geen broertje of zusje nodig heeft. Hun enige product is het Eve matras en ze staan 100% achter de kwaliteit die ze hiermee leveren.

Eve Matras

ALS EEN ZEESTER

En eh, dat is hartstikke terecht! Laura mocht het Eve matras uitproberen en is overtuigd. Hoewel ze normaal gesproken altijd pas om 02.00 uur ’s nachts in bed lag, zit ze tegenwoordig al aan het begin van de avond te dagdromen over hoe ze straks (als een zeester) op haar heerlijke matras gaat liggen. ‘Ik geloofde er nooit zo in: veel geld uitgeven aan een matras. Maar ik merk echt verschil! Ik slaap veel beter. Ook merk ik dat ik echt crappy kussens heb. Nu ik op een goed matras slaap, krijg ik opeens last van mijn nek omdat mijn kussens van slechte kwaliteit zijn. Die ga ik dus ook mooi vervangen!’

Wil jij ook zo’n perfect matras? Volg dan alle drie de stappen hieronder en wie weet ben jij de gelukkige winnaar van de Eve Sleep!

 1. Volg Eve Sleep op Facebook of Instagram
 2. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

3. Laat in de comments weten waarom jij moet winnen!

De actie loopt t/m 30 oktober. Winnaars worden daarna gecontacteerd via email. Good luck!  

Eve Matras

Recommended Posts

63 Comments

 1. Omdat ik toe ben aan een betere nachtrust! Zzzzz

 2. Jaaaa deze wil ik!
  Mijn vriend en ik hebben regelmatig rugklachten en een nieuwe matras zal zeker bijdragen aan een betere rug (en dus slaap!)

 3. De laatste tijd word ik steeds vaker wakker met nare/zeurende pijntjes in mijn schouders en rug. In slaap vallen is al niet mijn sterkste punt, maar op mijn huidige matras gaat dat helemaal niet lekker. Niks ligt echt lekker, waarschijnlijk door de kuil die inmiddels in het matras is ontstaan. ? Ik zou daarom echt super duper graag dit matras van Sleep Eve willen winnen! ??

 4. Dit matras wil ik heel graag winnen voor mijn man. Hij slaapt zelden is een nacht door en loop altijd met pijn in zijn lichaam. Hij sport veel zodat zijn lichaam niet vast komt te zitten en de pijn die hij heeft niet erger wordt. ( Hij heeft versleten knieën en rugklachten wat door straalt naar zijn buik en benen). Het zou zo fijn zijn als hij is een nachtje door kan slapen en is uitgerust wakker wordt.

 5. Een winactie naar mijn hart… Toen mijn relatie uitging en ik weer op mezelf ging wonen (2.5 jaar geleden) kreeg ik een oud matras wat nog van mijn zusje was geweest. Hij had al twee jaar op zolder gelegen en dat ruik je nog steeds haha! Ik heb er twee moltons overheen en het is zo te doen maar ook de kwaliteit laat te wensen over… Ik zou dolgraag een nieuw matras willen maar worstel met de prijs, want ik wil dan dus een ‘goeie’ ipv het zoveelste ikea matras… jullie zouden me gigantisch blij maken met een eve matras!!

 6. sinds ik bij m’n boyfriend op een goede matras geslapen heb, wil ik niets liever meer! en hij zelf ook niet :p

 7. Ik ben onlangs verhuisd, maar helaas was het geld op voor een nieuw matras. M’n huidige matras is al even oud en helaas is uitslapen op dit matras er niet bij. Mijn rug doet daarna zoveel zeer dat ik er beter direct uit kan gaan. Tevens heb ik fibromyalgie wat rust juist nog belangrijker maakt. Ik ga echt kei hard duimen voor deze meer dan fantastische prijs!!

 8. Ik heb al meerdere matrassen gekocht! Van duurdere tot goedkope. Bij alle 3 heb ik een kuil in het matras gekregen.
  Sinds samenwoon is het geen doen meer met de kuil in het matras. Wil graag een nieuw bed aanschaffen mét een goed matras zodat m’n vriend en ik weer goed kunnen slapen (nu ligt hij soms op de bank) daarnaast werk ik, doe een opleiding en sport 3/4 keer in de week. Ik ben nu meestal een paar keert wakker per nacht….na een gebroken nacht is sporten niet altijd een goed idee ☺️

 9. Mij al enige tijd aan het oriënteren naar een andere matras en nu komt deze voorbij :). Mijn matras had allang vervangen moeten worden (na 15 jaar?), wellicht dan een betere nachtrust? Ik ga duimen ??

 10. Omdat onze huidige (doorzak)matras van een niet nader te noemen Scandinavische meubelzaak behoorlijk aan vervanging toe is. En eerlijk, niets is lekkerder dan op zondagochtend, wanneer vriendlief al naar de sportschool vertrokken is, het hele bed voor jezelf te hebben. Ja echt, dat rondje hardlopen doe ik heus wel, maar eerst even uitslapen op zondag :). En een matras van Eve Sleep is dan hemels!

 11. Artikel klopt helemaal! Merk dat ik me overdag soms slecht kan concentreren, zou ideaal zijn om dit matras te winnen en daarmee een stuk vitaler en energieker de dag mee door te komen! Nu maar duimen ????

 12. Dag oud matras, hallo energie! ? Daar zeg ik geen nee tegen ??

 13. Ik wil heel graag een nieuw matras winnen! Ik heb al zeker 2 maanden onwijs veel last van mijn rug, heup, bil en bovenbeen als ik in bed lig. Van de pijn kan ik weinig uurtjes slapen en overdag heb ik nog last waardoor ik ook niet kan sporten:-( zelfs de dokter gaf aan dat een goed matras wonderen zou kunnen doen voor mijn pijn. Dus ik hoop zo dat ik met dit matras van de pijn verlost kan zijn. Ik ga duimen!

 14. Nu die koude maanden eraan komen wil ik alleen nog maar cocoonen. Ik twijfel al heel lang over de aanschaf van een compleet nieuw bed, maar de keuze is reuze. Als dit matras echt zo goed is als dat ze beloven, zet ik hier op in. Jullie geven mij het matras, ik koop er speciaal een nieuw bed voor. Win-win situatie noem ik dat! <3

 15. Wat een gave actie!
  Ik slaap al jaren slecht mede door mijn stempel en lichamelijke klachten.
  Hierdoor moet ik heel erg uitkijken voor een burn out omdat ik nooit echt helemaal tot rust kom.
  Zeer regelmatig heb ik alleen genoeg energie om te werken en fanatiek te trainen en moet ik veel moeite doen om de juiste balans te vinden.
  Ik heb al verschillende dingen geprobeerd om beter te slapen wat allemaal maar een beetje helpt.
  Hierdoor lukt het niet vaak om wat te doen met mijn passie voor schrijven.
  Ik wil graag mensen met een stempel gaan inspireren om door trainen, gezonde voeding en simpele aanpassingen zich beter te voelen. Je goed voelen begint bij de basis: goed slapen. Ik hoop dat als ik dit matras win de energie kan vinden om mijn hart nog meer te gaan volgen.
  Als blijkt dat ik beter slaap op een goed matras dan ga ik hier zeker ook over schrijven. Soms zit geluk in dingen waarvan je het niet direct verwacht. Wat zal ik het leuk vinden om op dit matras te dromen en fit wakker te worden!

 16. Jaaaaaaa, deze heb ik echt nodig! Van mijn huidige matras krijg ik nogal last van mijn rug en ik probeer juist steeds vroeger te gaan slapen. Met dit matras moet dit zeker gaan lukken;-)

 17. Wauw wat een actie.. .. Ik slaap al jaren slecht (lees: heel veel dromen en last m’n nek en rug). Heb al vanalles geprobeerd maar niks helpt echt. … zou dit dé oplossing zijn???

 18. Mijn relatie loopt niet lekker, dus ik heb waarschijnlijk mijn eigen bed nodig binnenkort. En daarvoor heb ik natuurlijk ook een nieuwe matras nodig!

 19. Ik heb veel last van mijn rug, moet dus weer naar de fysio terug 🙁 Met een heleboel geluk, voel ik me na een nacht slapen niet meer stuk. En droom lekker verder van Eve sleep, als ik win zing ik luid => hoera en hieperdepiep !!!

 20. Oh gosh, waarom NIET?! Met mijn spierreuma is het ontzettend belangrijk om op een goed matras te slapen, dus elke verbetering of verslechtering voel ik. Elke ochtend sta ik stijf op, vooral met veel pijn in mijn rug & schouders. Momenteel hebben we een goedkoop matras om dat we ons niet meer konden veroorloven dus nu we pas getrouwd zijn zou dit een fantastisch huwelijkscadeau zijn dat voor onvergetelijk heerlijke nachten zal zorgen!

 21. Ik zou deze zoo graag winnen! Moet al een tijd een nieuw bed maar financieel enkele tegenvallers en nu zelfs een date zegt dat mn matras slecht is, is die echt wel aan vervanging toe! Daarnaast kan ik niet op mijn zij liggen na heupoperaties en wie weet kan dat wel op die matras :)….Ik zou zoooooooo happy zijn!

 22. Herken het echt heel goed. Heb ook al een tijdje dat ik mijn matras moet vervangen maar de keuze waar je voor moet gaan is zo lastig. De angst dat een goedkope niet goed uitvalt maar is die dure dan wel echt zen geld waard? Wat zou het heerlijk zijn om na het sporten (3x) maar ook na werk op een heerlijk matras in slaap te kunnen vallen. Ik duim voor mezelf! 🙂

 23. Het wordt nu écht tijd voor een goed matras want ik kan absoluut niet uitslapen maar wil dat stiekem wel heel graag! En na het sporten neerploffen op een heerlijk bed gun ik mijn lichaam gewoon heel erg!

 24. Dit matras zou echt een uitkomst zijn!! Ik heb erg last van mijn rug ( en nee ik ben geen 83 maar 33 jaar) dus ik zou het hemels vinden als ik zo’n goed matras had!!! En natuurlijk wil ik uitgeslapen zijn voor mijn workouts, dus beter kan niet!!

 25. Een nieuw matras betekent een matras zonder deuk, geen slechte nachten en met goede vering. Zoals je begrijpt is mijn huidige matras niet meer zoals die hoort! Met een nieuwe zou ik elke dag met liefde vroeg in bed springen en er s ochtends waarschijnlijk niet meer uit willen!

 26. I need GOOD sleep! Fitnessen, dansen, zingen, werken als verpleegkundige, onregelmatige diensten, vriendje, huis kopen, vrienden zien, feestjes, gezond koken en een nog meer gezondere lifestyle ontwikkelen vergen nogal wat energie van me (een klein beetje maar) dus een goed matras om een betere nachtrust te krijgen, kunnen mij denk ik wel helpen om energie te houden om het bovenstaande allemaal vol te kunnen houden. Want ik ben zeker nog niet van plan om te moeten stoppen!

 27. Omdat ik erg vaak last heb van mijn schouder en nek en daarom niet goed kan trainen wat erg frustrerend is!! En minstens zo ellendig is dat ik hierdoor regelmatig die leuke vent niet na kan kijken…!!?

 28. Ik zou dit matras graag willen winnen, omdat ik simpelweg gewoon ontzettend houd van heerlijk slapen! ?

 29. Jaaa omg ja! Ik droom.. (nou eerder woel) al tijden over een nieuw matras. Het is alleen zo’n aderlating op je bankrekening. Al tijden wordt ik nu wakker met een zere rug dit zou echt het meest welkome geschenk in eeuwen zijn!!! Soo pretty please 😉 liefs!!

 30. Ohhhh dit zou zo fijn zijn!! Ben nu flink aan het sporten en kan een goede nachtrust op zo’n geweldige Eve matras goed gebruiken!

 31. Ik doe mee omdat mijn matras heel heel heeeel erg hard aan vervanging toe is! Normaal gesproken zou ik voor een nieuwe sparen, maar ik spaar al voor mijn verhuizing van volgend jaar. Ik ga namelijk mijn dromen najagen in Groningen! Het matras dat ik nu gebruik heb ik al 100 keer omgedraaid, maar er beginnen nu echt kuilen in te ontstaan :’)

 32. Ik heb een nieuw matras nodig en zelf heb ik niet genoeg geld om een duur matras te kolen, maar ik wil wel graag een kwalitatief goed matras hebben dus dit zou wel perfect uitkomen

 33. Dit zou geweldig zijn om te winnen. Niet lang geleden gaan samenwonen met mij vriend en een nieuw matras staat nog hoog op de wishlist!!

 34. Omg! Omdat ik door een aanrijding mijn stuitje heb gebroken waardoor ik een goed matras nodig heb, maar m niet kan betalen door alle extra dingen die ik nu moet betalen voor m’n stuitje. Ik zou na twee jaar wel weer een x lekker willen kunnen liggen! ☺️❤️

 35. Jaaaaa! Ik wil deze! Het ziet soooo comfy uit en ik ben so gek over slaap! Perfect voor vroege morgens! Ik heb anxiety en ik vind slaap soms heel moeilijk. Ik denk de matras zou perfect voor mij zijn!

 36. Want ik wil deze matras! Het ziet perfect uit voor slaap!!!

 37. Graag zou ik dit matras voor mn ouders willen winnen.. wat een fijne mensen zijn dat en omdat ze het niet heel breed hebben gun ik hen dit van harte. Paps heeft last van een Henri dus voor hem is het helemaal van belang om een goede nachtrust te hebben. ?

 38. Ik wil zo graag als een zeester op een fris, nieuw matras van Eve Sleep slapen! Mijn vriend en ik hebben al jaren last van rugpijn en we zijn echt aan een nieuw, goed matras toe! Choose me!

 39. Ik ben 32 en slaap nog steeds in mijn bed uit mijn studententijd. Een veel te dun matras waardoor ik niet uitgerust ben. Voor mijn werk moet ik er altijd vroeg uit en slaap dus niet veel uren.
  Zeker nu ik dit jaar actief aan het sporten ben zou ik zeker een nieuw bed kunnen gebruiken voor een beter herstel.

  So pick me please ?

 40. Ooo… Dolgraag!? Slaap al 16 jaar op mijn matras. Hij ligt niet goed meer!

 41. Dit is zeker wat voor mij! Van het matras die ik nu heb krijg ik regelmatig rugpijn als ik er te lang op lig (kan je te lang in bed liggen?). Ik ben daarom al een tijdje op zoek naar een goed matras maar heb deze nog niet gevonden. Hopelijk is dit voor mij de goeie matras en kan ik binnekort weer heerlijk uren in bed liggen zonder pijn in mijn rug te krijgen 🙂 liefs, Tamara❤

 42. Slapen….. heerlijk!! Daarom is het ook super jammer als je niet altijd heerlijk aan een stuk door kunt dromen over je toekomstplannen, platte buik, leukste feestje etc door een slecht matras! Hoe fijn zou het zijn om na een avondje stappen, studeren of sporten weg te dromen op zo n heerlijk matras van Eve! Mij lijkt het een echte droom en wil niks liever. Mijn iets te oude ikea matrasje is nu wel aan vervanging toe dus deze winactie komt als geroepen! Ik zou helemaal in de wolken zijn als ik dit heerlijke matras mag winnen! Op naar het uitgerust waarmaken van doelen en dromen! Liefs Claire

 43. Omdat ik naast fitgirllife ook houd van sleepgirllife ??

 44. Verlos me aub van het levensechte sprookje van de prinses op de erwt ??Mijn matras heeft echt zijn beste tijd gehad!

 45. Mijn trouwe ikea-matrasje heeft de afgelopen jaren doende dienst gedaan. Op verschillende plekken mogen vertoeven en verschillende mensen ruggen, buiken, billen of schouders mogen ontvangen. Mijn ikea-modelletje mödström heeft mij door mijn studentikoze jaren heen gesleept en mij warmte en troost kunnen bieden op preciés die momenten waarop ik het het meest nodig had. Een gebroken hart van de jongen die zich die zelfde ochtend nog op dat heerlijke matras heeft mogen omdraaien. Of een mislukt tentamen waarvan ik me die avond daarvoor nog op dat matras lag voor te stellen het ‘ook met 4 uurtjes slaap’ wel te kunnen maken..
  Maar keer op keer was hij daar. Op mijn gelukkigste en ongelukkigste momenten. Mijn matrasje.
  En met pijn in mijn hart moet ik toegeven dat deze gouden, beveerde rakker zijn beste tijd heeft gehad. Ik durf er zelfs om te vragen; ik wil ontzettend graag een nieuw matras. Om een aantal jaar nieuwe avonturen mee te beleven (dat klinkt fouter dan dat ik het voor me zelfs schetste..). Om mijn zware of lichte hart weer op te laten rusten na lange dagen of in de vroege ochtenduurtjes.
  Het zou me echt een hele eer lijken om zo een giga luxueus en mooi matras te mogen winnen 🙂

 46. Jaaa, deze actie komt als geroepen! Wanneer mijn vriend bij mij komt slapen, slaapt hij eigenlijk niet. Hij kan maar niet wennen aan mijn matras en ligt dus nachten wakker. Bovendien heeft hij de volgende dag vaak last van zijn rug. Je kunt je voorstellen dat dit vaak niet het meest gezellige begin van het weekend is. Ik zou zo graag willen dat we samen heerlijk uit kunnen slapen en Ik hem eens een ontbijtje op bed kan brengen. Toevallig is hij 1 november jarig dus dit zou echt de beste verrassing ooit zijn!!

 47. Ik ben fanatiek aan het sporten en heb een druk werk en school leven. Om dit te kunnen doen heb ik genoeg slaap nodig en een lekker liggend goed matras zou daar zeker bij passen ( na al die jaren op zo’n ikea matras wil je rug weleens anders 😉 )

 48. Zodat ik niet iedere week mijn matras meer hoef om te draaien vanwege rugpijn!

 49. Na er goede nachtrust kun je de hele wereld aan! 🙂

 50. Mijn vriend en ik moeten nu toch echt een nieuw matras. Met name voor mijn vriend zou dit erg fijn zijn, hij heeft regelmatig rugklachten. Wij zouden heel blij worden van een matras van Eve Sleep!!

 51. Omdat ik weer heel erg lekker wil kunnen slapen zonder rug, schouder en nekklachten.

 52. Als groepslesdocent dien je het voorbeeld te zijn voor anderen, maar de laatste tijd ben ik gewoon steeds kapot moe. Ik denk dat een goede nachtrust daar veel aan kan veranderen en dus zijn wij echt wel aan een nieuw matras toe! Mijn vriend en ik sporten beiden fanatiek en voelen ons dus liever energiek!

 53. Goedemorgen,
  Althans, goedemorgen is een beetje over rages als ik hier lees hoe je nachtrust ook kan verlopen..
  Na het investeren in nieuwe kussens de hoop opgegeven, maakt dit eve matras mijn slechte nachten aangenamer? Dit wil ik wel, sterker dit moet ik hebben als ik het review lees!
  Lijkt me heerlijk om te slapen als een zeester ipv een egeltje!

  Zo ik heb alles geliked, gemaild en gereageerd wat zou het geweldig zijn als ik straks ook in bed een reactie/revieuw kon schrijven. MAAAAR, dan na ren goede nacht geslapen te hebben vanaf een nieuw eve sleep matras! ?

  • Oeps autocorrectie
   * overrated
   * een

   Was niet echt uitgeslapen.. ?

 54. Omdat ik het heerlijk zou vinden als ik een keer een hele nacht door zou kunnen slapen! Nu als ik wakker word vaak last van mijn rug, een goed matras is heel erg welkom

 55. Hoi!
  Omdat ik alleen avonddiensten werk tot half 1 snachts en er weer vroeg af moet omdat mijn zoontje naar school moet is een goede nachtrust geen overbodige luxe. Ons bed is nog niet zo heel oud maar ligt eigenlijk niet lekker. Mijn man klaagt vaak over zijn rug en ik heb altijd stijve spieren het eerste uur. Heb altijd het gevoel of mijn matras afloopt aan de zijkant, terwijl dat helemaal niet zo is. We dachten dat een nieuwe topper zou helpen maar helaas… Eve sleep lijkt me heerlijk slapen! Hoop dat ik deze droom prijs win! Want een nieuwe kopen zit er nog lang niet in.

 56. Laten we
  Gaan
  Sprak de ochtendstond
  Verstandig
  Ik wil niet
  Dat het
  Niks is
  Antwoordde zij
  Losbandig
  Maar wanneer
  Dit niks heet
  Is alles
  Niets dan niks
  Vrijwillig ongedwongen
  Oftewel
  Goedschiks
  In ons puurste
  Bestaan
  Horen stemmen
  Onevenredig
  Want zonder
  Mens
  In het meervoud
  Is het leven
  Slechts tweebenig

  Ik lig altijd op mijn bed als ik iets (zie boven) aan het schrijven ben. Binnenkort ga ik verhuizen en ik wil van houten pallets een bed maken, het enige wat ik naast die pallets nog nodig heb is een matras. Met het drukke leven dat ik leidt en het werken in de nacht, is goed slapen zo ontzettend belangrijk voor me. Hoe kan ik mijn lichaam en geest nóg beter tot rust laten komen? Met een EVE MATRAS! 🙂

 57. Een matras winnen?? Wat een toffe actie! En uiteraard de basis voor een fitte lifestyle. Onofficieel woon ik bij mijn vriend in een dorp, maar ik werk in Rotterdam en heb mijn huisje daar nog. Ik wil heeeel graag weer vaker in de stad zijn, zodat ik maar 5 min. naar mijn werk hoef te rijden i.p.v. 45 minuten, maar ik heb geen bed meer in mijn eigen huis dus een matras winnen zou super zijn. Meer rust, meer energie, meer tijd om te sporten en te genieten. Aanstaande zaterdag ga ik een boxspring (alleen het onderstel) ophalen en nu dus nog een matras…. Het zou super zijn! xoxo

 58. Mijn matras (ooit gekocht met klein budget ter beschikking) is sowieso al lang over zijn houdbaarheidsdatum heen. Aankoop van een nieuwe stond al op de planning, maar als ik deze kan winnen zou dat natuurlijk helemaal top zijn.

 59. Het leven zit vol verrassingen dat weet iedereen.
  Van de verborgen misère in m’n slaapkamer weet geen één.
  Mijn bed zakte door en ik weeg lang geen 100 kilo.
  Een houten spalkje of twee brak doormidden, gewoon hopla zo.
  Vervolgens lag ik met mijn matras in een vreemde kuil.
  Slapeloze nachten kreeg ik ervoor in ruil.
  Maar goed de bodem heb ik laten maken dat is op zich fijn.
  Had alleen niet verwacht dat mijn matras zó beschadigd zou zijn…
  Het voelt als een dikke bobbel en rare hobbel in mijn rug.
  Ik wil onbezorgde nachten en je fit voelen terug!
  Dat moet toch meer dan lukken met dit fantastische matras.
  Durf ik hardop hier te dromen dat hij voor mij was?!

 60. Ik slaap al 4 jaar op een matras met een flinke doorlig kuil, het oude matras was van mijn broertje. Door een dure studie kom ik er niet aan toe om mijzelf een nieuw matras te gunnen. Bij gebrek aan beter kan ik er nog gemakkelijk 4 jaar op slapen, maar ik wilde de kans om zomaar een nieuw matras te winnen niet laten liggen.

 61. Goede nachtrust is doorgaans alleen een droom, helaas! Maar ik heb hele goede verhalen iver dit matras gehoord, dus who knows…

 62. Mijn matras is nu 9 jaar oud. Ik ben niet meer zo licht als toen bij koop van dit matras. Ik heb af en toe last van mijn schouders maar ik weet niet of mijn matras de oorzaak is of iets anders. Ik zou graag fit en gezond op een perfect Eve matras wakker worden. 🙂


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.