Zo combineer je regelmatig sporten met een fulltimebaan

Tips door Chloe

Je kent het wel: na een lange werkdag kom je thuis en is sporten het laatste waar je nog zin in hebt. Daarnaast moet er nog meer gebeuren. Boodschappen, koken, je kent het wel. Sporten schiet er dan snel bij in. Gelukkig hebben wij handige tips voor jou om sporten en fulltime werken goed met elkaar te combineren.

Sporten combineren met een fulltimebaan

Voor iedereen die vaak het excuus gebruikt te druk te zijn: stoppen met die smoesjes. Natuurlijk hoeft het niet te lukken om iedere dag te sporten, maar iedereen kan wel één of twee keer in de week tijd vrij maken. Je moet het alleen meer als prioriteit gaan zien. Ook is de sportschool niet de enige manier om meer beweging te krijgen. Lees daarom even mee met de volgende tips.

Meer dagelijkse beweging

Je hoeft dus niet direct een uur in de sportschool te gaan zwoegen om wat extra beweging te krijgen. Dit kan je namelijk ook makkelijk in je dagelijkse routine verwerken. Neem bijvoorbeeld eens de fiets naar je werk in plaats van de auto of het OV. Fietsen is namelijk ook een sport, vooral als je een beetje tegenwind hebt. En wanneer je dan op je werk aankomt, pak dan eens de trap in plaats van de lift. Met wat kleine aanpassingen in je dagelijkse leven valt al veel te winnen.

Sporten inplannen

We hebben allemaal wel eens een overvolle agenda. Dat betekent echter niet dat we het sporten maar moeten opgeven. Het is dan vooral belangrijk dat je het goed plant. Kijk waar er nog ruimte is of beter: blok vooraf al bepaalde momenten waarop je wilt gaan sporten. Zo weet je zeker dat je op dat moment tijd hebt.

Vroeg je bed uit

Na een lange werkdag sporten kan een behoorlijke uitdaging zijn. Daarom kan je soms beter sporten voor je naar je werk gaat. Zet de wekker gewoon een uurtje eerder en neem de ochtend lekker voor jezelf. Zo heb je het ook meteen achter de rug en heb je de rest van de dag geen tijd meer om smoesjes te verzinnen.

Kort maar krachtig

We snappen dat als je echt heel druk bent geen zin hebt om nog uren in de sportschool te staan. Dit is ook helemaal niet nodig voor een goede workout. Doe ’s ochtends bijvoorbeeld een korte workout van een paar minuten. Zo hoef je niet eens heel veel eerder je bed uit. Ook kan je kiezen voor HIIT. Deze intensieve vorm van trainen is bij 15 minuten al super effectief.