Je rustdag goed besteden, dat doe je zo

Tips door resy-van-rooijen

Rust, rust en nog eens rust. Dat is een van de belangrijkste dingen voor wanneer jij wilt groeien. Zowel op mentaal als fysiek vlak, is het gewoon belangrijk dat je jezelf rust gunt. Voor sporters kan het soms best lastig zijn om de hele dag niks te doen. Terwijl een rustdag goed besteden op verschillende manier kan zonder dat je je direct lui hoeft te voelen!  

Houd een filmavond/-dag

Deze is misschien iets minder productief, maar niks is fijner dan samen met je vriend of beste vriendin(nen) op de bank te ploffen en de hele dag films te kijken. Een paar gezonde snacks erbij en jullie komen de dag/avond wel door. Tussendoor kan je voor de nodige beweging natuurlijk regelmatig naar de keuken lopen om wat gezonde snacks tevoorschijn te toveren, zoals gezonde chips of popcorn misschien? En zeg nou zelf, contact met beste vriendinnen of een rust avondje met je vriend is ook gewoon heel belangrijk!

Maak een strandwandeling

Niks is beter dan een wandeling op het strand. De geur van het zoute water en de wind waardoor je helemaal kunt uitwaaien. Geloof me, je hoeft echt geen kilometers over het strand te lopen of te gaan hardlopen, maar een beetje beweging tijdens een rustdag is echt niet verkeerd. Een beetje frisse lucht doet een mens zo veel goeds. Heb je geen strand in de buurt? Een boswandeling kan natuurlijk ook!

Duik de keuken in

Je rustdag kun je goed besteden met mealpreppen. Zoek wat leuke recepten op, maak een lijstje en maak een wandeling door de buitenlucht om al je ingrediënten te halen. Eenmaal thuis kan je een vrolijke playlist opzetten en hup de keuken in. Op die manier hoef jij je de rest van de week niet druk te maken om wat je wanneer luncht.

Start met een goed boek

Wanneer ik in mijn kamer kijk, zie ik een grote stapel boeken die ik nog nooit heb gelezen. Iets wat ik wel graag zou willen, maar waar ik eigenlijk vrij weinig tijd voor heb... Zodra ik eenmaal een begin gemaakt heb in een boek, dan wil ik daar op de een of andere manier wel tijd voor vrij maken om er verder in te blijven lezen. Een rustdag is dan ook een ideaal moment om eindelijk te starten in één van de vele boeken die je nog op je to read lijstje hebt staan!

Wat doe jij het liefst tijdens een rustdag? Laat het ons weten!