3 tips om je relatie levendig te houden

Love & Sex door anouk FG

Februari, de maand der liefde is er weer. Dus is er een beter moment om wat meer pit in je relatie te steken? Of om elkaar terug wat liever te zien? Wij denken al zeker van niet. Met drie simpele tips zorg je voor wat meer verbondenheid, passie en liefde.

Weer een etentje?

Wanneer je het gevoel hebt dat je dag in, dag uit, hetzelfde doet met z’n tweetjes, is het een normale reactie om eens op restaurant te gaan. Maar dat is niet altijd het beste idee. Ga daarentegen samen gaan minigolven, paddellen of huur een koersfiets en trek de natuur in. De wind zit in je haren, de zon op je snoet, de adrenaline stroomt door je lijf en je lachspieren worden stevig getraind. Je gewoon goed amuseren is vaak een veel betere manier om je terug verbonden te voelen dan op een ‘serieus’, romantisch etentje gaan. Waarom? Voor sommige koppels zorgt een typisch romantische activiteit voor té hoge verwachtingen, die vaak niet worden ingelost (want nee, we zitten niet in Sex in the City of een Amerikaanse romcom spijtig genoeg ???? ). Ook voelen mensen zich soms snel ongemakkelijk bij de sociale druk die er rond Valentijn hangt. Ten slotte komen de beste gesprekken vaak spontaan, en niet tijdens een etentje. Dus kies een toffe activiteit die jullie super graag doen, en geloof ons, je gaat er enorm van genieten!

Openheid = key to success

Een echte cliché, maar oh zo waar: open leren communiceren is voor veel mensen super moeilijk. Zelfs al ben je heel lang met iemand samen, dan kan je nog steeds heel andere verwachtingen, gewoontes, interpretaties of meningen hebben. En dat zorgt weleens voor wat spanning. Hoe meer jij vertrouwen hebt in je partner, hoe makkelijker het wordt om open te zijn tegenover elkaar. Het is dus van groot belang dat zowel jij als je partner zich op hun gemak voelen. Openheid is dus nummer 1 in een relatie, en dat geldt niet alleen voor communicatie. Misschien moeten jullie ook open zijn om op vlak van seks en eens iets nieuws proberen?

Probeer wat nieuws

Seksspeeltjes of sekstoys, het wordt nog wel eens als taboe aanzien. Toch hebben meer mensen dan je denkt een speeltje in hun nachtkastje liggen. Waarom ook niet? Masturberen is gezond en als koppel seksspeeltjes uitproberen, kan jullie relatie een boost geven. Een beetje inspiratie nodig? Zo kan je een dildo gebruiken, alleen of als koppel bijvoorbeeld. Wil je wel wat meer dan de klassieke dildo? Dan kan je kiezen voor luchtdrukvibrators, de populairste is de Satisfyer. Het is een luchtdrukvibrator die de clitoris stimuleert aan de hand van luchtdrukgolven. Als je helemaal zot wil doen, raden we vaginaballetjes aan. Zwangere vrouwen zijn wel bekend met de bekkenbodemspieren, maar ook voor de rest van ons ladies zijn bekkenbodemspieren enorm belangrijk. Met vaginaballetjes kan je namelijk je bekkenbodemspieren trainen en ze strakker maken, waardoor je meer zal genieten van masturberen en/of seks en orgasmes vaak intenser voelt.

Welke seksspeeltje test jij vanavond uit? Of houden jullie het bij het fantastisch gesprek? Laat gerust jullie harten sneller slaan en doe zijn of haar ogen fonkelen tijdens de maand der liefde!