Date ideeën voor de herfst en winter (lockdown proof)!

Love & Sex door anouk FG

Je herkent het vast wel, je zit met je lover op de bank maar jullie hebben geen idee wat jullie willen doen. Een strandwandeling of lekker zwemmen is met dit weer ook absoluut geen optie. Maar wat dan wel? Speciaal voor jullie heb ik een lijstje gemaakt met leuke activiteiten voor jou en je lover in de herfst of winter! En kijkend naar de huidige omstandigheden (crying) hebben we hem lockdown-proof gemaakt, zodat je hoe dan ook inspiratie hebt voor een geslaagde date!

Boswandeling

Een boswandeling is ontzettend mooi in de herfst en winter. Kleed je lekker dik aan, neem eventueel de hond(en) mee en ga er op uit met zijn tweetjes! Buiten dat de bossen mega knus en gezellig zijn in deze tijd van het jaar, is een wandeling ook nog eens gezond. Wat wil je nog meer? Loop eventueel langs een restaurantje in de bossen voor een lekkere koffie of warme chocomelk (to-go) en je hebt een hele geslaagde dag!

Filmmarathon

Natuurlijk kan een filmmarathon niet ontbreken in dit lijstje. Kies om de beurt een film, kijk alle delen van een filmreeks of misschien krijg je je lover zo ver om een kerstfilmmarathon te houden? Er zijn genoeg opties! Kruip lekker tegen elkaar aan op de bank onder een dekentje, steek de openhaard en de kaarsjes aan en haal natuurlijk je favoriete snacks in huis. Een leuk idee is om elkaar op pad te sturen om de ander zijn of haar favoriete snacks te laten halen. Interessant om te zien waar de ander mee terug komt en direct een goede test om te zien of ze wel hebben opgelet ;) 

Samen een diner koken

Verras elkaar met jullie kook skills. Liefde gaat door de maag, dat weten we allemaal. Of je nu samen het hele diner maakt, gang om gang óf je wederhelft verrast door het hele diner op je te nemen, een diner voor 2 (of meer) is sowieso een goede zet. Kleed de tafel leuk aan, haal een lekker drankje in huis en you’re good to go!

Oude foto’s/video’s terugkijken

Persoonlijk één van mijn favorieten! Elkaar verhalen vertellen over vroeger, babyfoto’s kijken en nog meer over de ander te weten komen. Door het bladeren door fotoboeken of het bekijken van oude video’s komen meestal de meest hilarische verhalen naar boven en leer je elkaar nóg een beetje beter kennen.

Een wijn- of bierproeverij

Altijd goed natuurlijk! En mocht door de maatregelen jouw favoriete restaurant gesloten zijn dan haal je de wijn- of bierproeverij toch gewoon lekker naar jou thuis! Sla een aantal lekkere wijnen of biertjes in huis, maak bij iedere ronde een lekker hapje en zet een gezellige afspeellijst op. Tevens zijn er ook genoeg bedrijven die wijn- en bierproeverijen aan huis doen! Ideaal, én je steunt er de horeca mee!

Schaatsen

Wanneer je naar een wat actievere date opzoek bent is schaatsen een hele leuke optie. Het leukste en meest romantische is natuurlijk buiten op natuurijs, maar mocht dat ons dit jaar niet gegund zijn, zijn er genoeg kunstschaatsbanen! Ice*Amsterdam op het museumplein bijvoorbeeld, een toplocatie en heel gezellig versierd met alle lichtjes!