3 tips: zo mis je nooit meer een hardloopevent

Events door nathalie

Er komen heel wat toffe events voorbij op mijn Instagram-tijdlijn. Ken je dat? Opeens staat heel je Instagram-tijdlijn vol met foto’s van een tof event. Een event dat jij tot op de dag zelf (als je dus te laat bent) helemaal hebt gemist. Balen! Daar had ik ook wel bij willen zijn, maar nu te laat. Vandaag deel ik mijn 3 tips om nooit meer een hardloopevent te missen!

Want juist na mijn blessure wil ik weer echt gaan genieten van het hardlopen! Als ik iets leuk vind dan zijn het wel hardloopwedstrijden. De sfeer, de toeschouwers... puur genieten! Bovenaan mijn lijstje staan op dit moment de Bruggenloop, Wings for Live Run en natuurlijk de ¼ marathon van Rotterdam. En ik wil graag vaker meedoen aan kleinere events bij mij in de buurt. Genoeg mooie plannen dus! ;)

1. Agenda als reminder

Is daar opeens dat event in jouw tijdlijn waar jij heel graag aan had meegedaan? Zet dan direct een reminder in je agenda voor volgend jaar. 1 item in hetzelfde weekend als het event van dit jaar en 1 reminder een aantal maanden voor de verwachte datum. Houd rond die tijd de website in de gaten. Vaak wordt hier al ruim van te voren gedeeld wanneer de inschrijving opent, zodat je de reminder in je agenda naar de echte datum kunt schuiven. Het is toch zonde als het event vol zit of als je geen gebruik meer kunt maken van het voorinschrijftarief.

2. Gebruik social media

Volg events die je tof lijken via social media. Vooral op Facebook worden events vaak ruim van te voren aangekondigd door de organisatie. Zo mis je die inschrijving echt niet meer! Als er al een event is aangemaakt kun je je hier ook direct op ‘geïnteresseerd’ zetten om direct een melding te krijgen als er een bericht gepost wordt.

3. Hardloopkalenders

Op zoek naar events bij jou in de buurt? Online zijn verschillende handige hardloopkalenders te vinden. Mijn favoriet is Runtomove: een database van alle hardloopwedstrijden in Nederland! Op de website vind je een handige kaart van Nederland met hierop alle events. Je kunt de hardloopwedstrijden hierna nog filteren op afstand en datum.

Runtomove

Een hele handige tool om een nieuw hardloopdoel te vinden. Bijvoorbeeld een 10 kilometerloop eind oktober. Voor mij is het grote voordeel dat ik op Runtomove ook de kleinere events bij mij in de buurt gemakkelijk terug kan vinden. Events van organisaties die lang niet altijd even actief zijn op social media, waardoor je die zonder Runtomove snel mist. Via Facebook deelt de organisatie ook regelmatig een overzicht van de tofste events. Leuk om te volgen dus!

Hoe zorg jij ervoor dat je geen event mist? Heb je tips? Laat dan zeker een comment achter. Laat me ook weten welke events bij jou op je bucketlist staan!

Wil je meer van mijn weg naar de Dam tot Damloop zien? Volg me dan op Instagram: @Nathalie2605.

Meest Gelezen

Niets gevonden om hier te tonen.