Hier moet een goede sportoutfit aan voldoen

Fit & Training door robin-den-besten

We hebben vast allemaal weleens op een loopband gestaan en ons ondertussen mateloos geërgerd aan afzakkende of omhoog kruipende sportkleding. Zo irritant! Je bent continu aan het hijssen en trekken en focust je ondertussen totaal niet meer op je workout. Tijd om daar een einde aan te maken. Daarom delen we vandaag alle ins & outs van een goede sportoutfit.

1. De juiste maat

Dit klinkt misschien vanzelfsprekend, maar toch doen we dit nog heel vaak verkeerd. Let echt op de maat waarin je je sportkleding shopt. Pas alles altijd even goed door zodat je zeker weet dat je niet weer met een afzakkende legging in de sportschool staat. We schatten onze maten vaak te groot in, maar een sportlegging mag best een beetje strak zitten. Hetzelfde geldt voor je shirt. Een oversized shirt kan vertrouwd voelen, maar is vaak niet zo lekker om flink in te bewegen. Koop dus echt kleding die goed aansluit bij je lichaam.

2. Squat proof

Dit is een behoorlijk cruciaal deel van het uitkiezen van de juiste sportoutfit. Je wilt tenslotte vermijden dat je in de sportschool staat en iedereen net iets te veel van je booty gains ziet. ;) Het is overigens heel makkelijk om te testen of je legging 'squat proof ' is. Buk een beetje of buig voorover in je sportlegging en kijk even in de spiegel terwijl je dit doet. Zie je er niets doorheen? Dan ben je helemaal safe!

3. Het juiste materiaal

Ook het materiaal van je sportkleding is behoorlijk belangrijk. Nu denk je waarschijnlijk dat je met sportkleding al snel goed zit, maar toch zijn er een aantal materialen die je beter niet of juist wel kunt dragen in de sportschool. Zo is het bijvoorbeeld niet zo'n goede idee om kleding van puur katoen te dragen, dit houdt namelijk veel vocht vast. Welk materiaal je dan wel moet kiezen? Polyester! Deze stof is sweat-proof en vaak snel opgedroogd. Hierdoor kan je kleding ook beter doorluchten en krijg je het niet te heet.

4. Voldoende steun

Als laatst is het vooral belangrijk dat je sportoutfit ook voldoende steun biedt. Doe je een training waarbij je veel beweegt of in hoge intensiteit traint? Kies dan een sport-bh met maximale ondersteuning. Ook je schoenen zijn heel belangrijk. Ga niet sporten op schoenen waar je normaal op wandelt, maar kies echt voor schoenen die gemaakt zijn om te sporten. Vooral als je veel springt of rent is het belangrijk dat je kiest voor (hardloop)schoenen met een goed voetbed en de juiste vering.

Met deze tips kan niets jou er meer van weerhouden om keihard te knallen in de sportschool. Waar let jij altijd op tijdens het kopen van een goede sportoutfit?