Breakout Run: Blijf fit tijdens de zomer!

Fit & Training door christel-gerritsen

De zomer staat in de startblokken en daar hebben we allemaal ontiegelijk veel zin in. De zonovergoten terrassen roepen hoe lekker de wijntjes en biertjes zijn, terwijl de hoge temperaturen je juist uit de sportschool jagen. Nog voordat jij je kettlebell hebt aangeraakt ben je al rood aangelopen en baad je in het zweet, waardoor je workouts zich beperken tot sprints van en naar het terras. Maar helemáál niet naar de sportschool gaan is natuurlijk geen optie... We willen toch wat doen. Ladies, fret no more, ik help jullie uit de brand!

There’s no way back

De gouden tip voor alle rebelse summer-Fit Girls: 4 en 5 juni wordt de Breakout Run georganiseerd. Quoi? Nou, dat is dus jouw sportieve (hardloop) kans om uit een zwaarbewaakte gevangenis (en de benauwde sportschool) te ontsnappen. Bij de optie 'Day Run' leg je overdag (op zaterdag of zondag) een vluchtroute van 8 of 16 kilometer af! Na het startsein kun je niet meer terug en moet je maken dat je wegkomt. Dit doe je niet door het op sprinten te zetten, want ja, dit zou wel héél makkelijk zijn. Op de vluchtroute vind je namelijk allerlei hindernissen waar je eerst overheen moet om safe te zijn. Is dit allemaal een piece of cake? Dan kun je voor de chained versie kiezen! Hierbij zit je met een ketting aan je partner in crime vast, en moeten jullie samen uitbreken. Extra moeilijk dus. Probeer samen maar eens een hoge muur te beklimmen en niet betrapt te worden! Knap lastig. In voor een nóg hogere dosis spanning? Dan is de Night Run iets voor jou. Echte boeven ontsnappen natuurlijk in het donker. Because duh. Gewapend met een zaklamp op je hoofd sneak je langs de strenge bewakers met hun honden. Dit is natuurlijk reuze spannend, want ’s avonds zie je de obstakels minder goed. So, run for your life!

Breakout Run

Breakout Run

Breakout Run

De stad en natuur als gym

Om mee te doen aan de Breakout Run hoef je heus niet uren in de sportschool te vertoeven, maar een goede voorbereiding is wel een vereiste. Trek er dus lekker op uit met je fitte partner in crime! Ga zwemmen in open water. Ren een rondje door het bos en wissel dit af door push ups te doen en je op te trekken aan stevige takken. Gebruik de stad en de natuur als sportschool, vervang je dumbells bijvoorbeeld door stenen en ren alle trappen zo snel mogelijk op en af! Als beloning trekken jullie een eindsprint naar Destination Terras waar jullie genieten van een welverdiende alcoholische versnapering.

Laat zien dat je niet bang bent om de bak in geslingerd te worden en schrijf je in voor de Breakout Run op 4 of 5 juni! En wij hebben wel héél chill nieuws... Met de code ‘fgc2016’ ontvang je namelijk 10 euro korting op een ticket. Scoor 'hier en profiteer van de actie. Let's break out! 

Let op: de code bestaat uit kleine letters en is alleen geldig op individuele tickets, niet op een teamticket.