10 x tekenen dat jij een echte Fit Girl bent

Fit & Training door roos-aduagyei

Wanneer je je levensstijl compleet omgegooid hebt en dolfanatiek begint met sporten en gezond eten, zullen er heel wat ongezonde gewoontes verdwijnen. Gelukkig komen daar weer een hele hoop healthy habits voor in de plaats. Herken jij jezelf een beetje in deze 10 typische 'Fit Girl' tekenen?

Fit Girl

1. Je gaat op een hele andere manier naar muziek luisteren

Waar jij normaal helemaal losgaat op Drake op de zaterdagavond, is fitness muziek een ander verhaal. Je zult merken dat er bepaalde nummers zijn die ervoor zorgen dat jij keer op keer weer een PR haalt tijdens je cardio. Dus hoppa, kom maar door met die gloednieuwe Spotify playlists!

Fit Girl

2. Je favorieten staan inmiddels vól met gezonde recepten

Wanneer je een beetje doorkrijgt dat gezond eten ook hartstikke lekker kan zijn, is het zaak om zo veel mogelijk yummeh recepten op te slaan. Mijn bladwijzers ontploffen bijna door al het geweldige eten dat er in staat. Proteïne pannenkoeken, fluffy havermout en heerlijke maaltijdsalades. Yup, ze staan er allemaal in!

Fit Girl

3. Je wordt de koningin van het plannen

Al ging je eerst door het leven als ongeleid niet-plannend projectiel, de vaste routine zal je niet onbekend blijven. Je zult nu wel twee keer nadenken over een tequila-avondje of een spontane fastfood date. Wanneer je steeds meer toegewijd wordt aan je gezonde leven, zul je onbewust ook veel gezondere keuzes maken. En natuurlijk is het belangrijk om zo nu en dan eens helemaal los te gaan, zo lang je maar zorgt voor een beetje balans.

Fit Girl

4. Je schoenencollectie zal langzaamaan veranderen

Waar jij eerst zo hield van laarsjes en hakken, zullen er steeds meer sneakers opduiken in jouw collectie. Zo heb je inmiddels een paar crossfit schoenen, 'normale' fitness schoenen en speciale schoenen die je gebruikt voor gewichtheffen. En geloof me, dat zal mensen langzaam maar zeker gaan opvallen.

Fit Girl

5. Je zult de gym vaker gaan missen

Wie had dat gedacht? Tijdens je vakantie begin je de oude vertrouwde sportschool zelfs een beetje te missen. Ondanks het overvolle krachthonk 's avonds en de dreunende muziek is er toch iets in jou wat er het liefste een uurtje zou gaan zweten. Wanneer sporten een vast onderdeel is geworden van je routine, is het niet meer dan logisch dat je het gaat missen wanneer je een tijdje niet kunt gaan.

Fit Girl

6. Je checkt regelmatig even hoe diep je squats gaan

Het is helemaal niet erg om je eigen squat zo nu en dan even te bewonderen. Geloof me, wanneer je steeds vaker gaat sporten en squats toevoegt aan je schema, zul je in elke dagelijkse situatie gaan checken hoe erg hij al verbeterd is. Of je nou iets laat vallen of naar het toilet gaat. Waarschijnlijk doe je zelfs vaker squats thuis dan dat je daadwerkelijk in de sportschool doet. Dit is niet meer dan logisch, ik bedoel maar, waarom zou je niet van elke squat situatie gebruik maken?

Fit Girl

7. Je geeft onbewust wel héél veel commentaar op zaken over voeding en sport

Wanneer je beste vriendin weer eens zeurt over het feit dat ze haar buikvet wil verliezen, heb jij moeite om jezelf in te houden. Hoewel jij nou echt wel weet dat plaatselijk afslanken onzin is, kan nog niet iedereen dat weten. Je goedbedoelde kritiek kan vaak fijn zijn, maar niet iedereen zal er behoefte aan hebben...

Fit Girl

8. Je leeft zo onderhand in je sportkleding

Wanneer je veel sport zul je merken dat je lichaam zich langzaam zal veranderen. Het kan daarom steeds lastiger worden om een goed passende jeans te vinden. Daarom is het nou juist zo ontzettend verleidelijk geworden om de hele dag door in je sportkloffie rond te lopen. Zo kun je ook nog eens ieder moment naar de gym racen. Twee vliegen in één klap dus!

Fit Girl

9. Je ontvangt zo nu en dan een rekening waar je u tegen zegt

Nieuwe sport leggings, een tweede abonnement bij een sportschool die nét iets dichterbij huis is, een vierde paar hardloop sneakers... Yup, het gezonde leven kan op den duur best prijzig gaan worden. Maar goed, wanneer het allemaal bedoeld is om jou een gezonder mens te maken, zien we dat natuurlijk even door de vingers. (En schuiven we die rekeningen onder het bed...)

Fit Girl

10. Dat extreem euforische moment wanneer je meer kan liften dan de boy die naast je staat

Het komt niet vaak voor, maar sóms gebeurt het dat je net iets zwaarder kunt tillen dan de jongen die naast je staat. En wauw, wat een geweldig gevoel is dat. Na dat prachtige momentje kun je het beste even naar een ander apparaat rennen om te voorkomen dat je er achter komt dat dit nog maar zijn warming-up was...

Zien wij nog een Fit Girl-sign over het hoofd? Laat het dan vooral even weten in de comments, wij zijn héél benieuwd!