Recepten

3 x heerlijke recepten voor een Paasbrunch

Yay! Het is bijna Pasen. Lekker eten, een lang weekend vrij en de ultieme tijd om de lente in huis te halen. Wat ga jij doen tijdens Pasen? Waarschijnlijk een heerlijk ontbijt, brunch of een uitgebreid diner met familie en/of vrienden. Bij Pasen hoort natuurlijk lekker eten en veel chocolade. Wij hebben drie recepten voor jou op een rijtje gezet. Geniet van je Paas weekend!

 

Zo maak jij heerlijke bananenbrood voor je brunch

Bananenbrood

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 3 bananen
  • 150 gram amandelmeel
  • 3 tl bakpoeder
  • 50 gram bosbessen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  2. Klop de eieren met een snufje zout. Prak de bananen in een andere kom en voeg hier de eieren aan toe samen met het amandelmeel en bakpoeder.
  3. Roer dit goed door elkaar en voeg eventueel nog wat andere fruitsoorten toe.
  4. Giet het beslag in een bakvorm en plaats het brood voor 45 minuten in de oven.

Zo maak jij heerlijke bruschetta met aardbei en cottagecheese

Bruschetta met cottage cheese en aardbeien

Ingrediënten voor 10 stuks

  • Half bruin stokbrood
  • 4 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram aardbeien
  • 200 gram cottage cheese
  • Snufje peper

Bereidingswijze

  1. Meng de olijfolie met de geperste knoflook en laat het even staan zodat de smaak er goed in trekt.
  2. Snijd het stokbrood in plakjes en smeer ze in met olijfolie.
  3. Bak ze 10 minuutjes af in de oven op 175 graden of bak ze beide kanten in de grillpan.
  4. Snijd ondertussen de aardbeien in kleine stukjes en meng het met de cottage cheese en peper.
  5. Beleg de geroosterde stokbroodjes met dit mengsel.

Dit heerlijke recept kun jij maken voor een paalbrunch

Springrolls met avocado en mango

Ingrediënten voor 8 rolletjes

  • 8 rijstvellen
  • 1 rode paprika
  • 1 avocado
  • 1 mango
  • 80 gr gerookte kipfilet
  • 40 gr cashewnoten
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Snijd alle ingrediënten in een reepjes en hak de cashewnoten grof.
  2. Week een rijstvel voor 30 seconden in lauw water zodat het zacht wordt.
  3. Leg het vel op een snijplank en vul het door in het midden de reepjes neer te leggen.
  4. Voeg zout en peper toe naar smaak en strooi de cashewnoten erover heen.
  5. Vouw de buitenzijdes eerst naar binnen en rol hem dan voorzichtig op.

 

Krijg jij ook al trek in deze heerlijke gerechten? Jij kunt dit weekend genieten van een lekkere paasbrunch met ook gezonde opties! Enjoy Girls. 

Wil jij meer van dit soort recepten zien?

Geen probleem! We barsten van de healthy recepten en kunnen niet wachten om ze met jou te delen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg ze dagelijks in je inbox!

Plaats een reactie