Niet meer verliefd? Dit zijn mogelijke signalen

Love & Sex door Lien

Twijfel je erover of je liefde voor je lover aan het vervagen is? Dan kan het fijn zijn om na te gaan of je onderstaande signalen herkent. Soms kan een vuurtje ineens gedoofd zijn.

Niet meer verliefd

Wanneer jullie je in een mindere periode bevinden hoeft dat niet per se het einde van een relatie te betekenen. Toch kan het fijn zijn om signalen van een weggeëbde verliefdheid serieus te nemen. Dit zijn er een aantal die je zou kunnen herkennen.

1.      Minder betrokkenheid

Je merkt dat je je minder bezig houdt met de ander. Dit kan komen door een verminderde interesse in wat hem of haar bezighoudt en wie diegene is als persoon. Merk je dit signaal op? Dan is dat een belangrijke indicator van een verminderde verliefdheid.

2.     Emotionele afstand

Je merkt dat jullie minder met elkaar delen. Dingen die jullie eerst altijd bespraken, lijken nu niet meer aan bod te worden. Je hart lucht je bij iemand anders en een emotionele verbinding mis je steeds meer.

3.    Communicatieverlies

Jullie gaan steeds meer langs elkaar heen leven. De communicatie lijkt verslechtert te zijn: het is bijvoorbeeld oppervlakkiger geworden of het ontbreekt op cruciale momenten. Hierdoor weten jullie minder goed waar de ander behoefte aan heeft.

4.    Kleine irritaties

Merk je op dat je je aan steeds meer dingetjes gaat irriteren? Dan kan dat ook een teken zijn van een verminderde verliefdheid. Toch hoeft dit er niet per se op te wijzen dat jullie vuurtje echt is gedoofd. Wat helpt is om aan te geven meer ruimte te willen. De irritaties kunnen daardoor al snel weer verdwijnen.

5.    Gebrek aan intimiteit

Wanneer je je niet meer fysiek verbonden voelt kan het lastig zijn om nog verliefdheid te ervaren. Is de intimiteit afgenomen? Ga dan na waar dit aan kan liggen en wat je hieraan zou kunnen en willen doen. Net zoals kleine irritaties hoeft ook dit signaal niet een teken te zijn van een naderend einde.

Meer lezen: Deze dagelijkse gewoonte verbetert jullie relatie

6.    Behoefte aan ruimte

Het is normaal en zelfs gezond om in een relatie genoeg ruimte in te nemen voor jezelf en je eigen behoeftes. Als deze drang steeds sterker wordt kan het fijn zijn om de achterliggende oorzaak daarvan te achterhalen. Misschien is de koek op en heb je behoefte aan een break.