Mid-mute dating: wat is dat?

Love & Sex door Lien

De datingwereld blijft zich vernieuwen en brengt dan ook telkens nieuwe trends met zich mee. In dit geval is dat: mid-mute dating. We vertellen je wat deze trend precies inhoudt.

Wat is mid-mute dating?

We hebben al gehoord over love bombing, ghosting en talloze andere termen die beschrijven hoe het er in de datingwereld anno 2023 aan toe gaat. Nu is er een nieuw verschijnsel opgedoken, het zogeheten mid-mute dating. Wat houdt het precies in? We leggen het je uit aan de hand van een voorbeeldje. Stel je voor dat je met iemand aan het daten bent. Je merkt op dat diegene doordeweeks nauwelijks reageert op je berichten. Zodra het weekend aanbreekt, is het omgekeerde waar: die persoon lijkt opeens vol enthousiasme contact te zoeken en interesse te tonen. Dit verschijnsel wordt mid-mute dating genoemd.

Hoe ga je ermee om?

Mid-mute dating hoeft niet per se iets negatiefs te zijn. Als jullie beide op zoek zijn naar iets casuals, komt het juist goed uit dat jullie een zekere afstand bewaren. Ben je op zoek naar iets serieus? Dan is het natuurlijk een ander verhaal. In het laatste geval is het goed om te weten waaraan je mid-mute dating kan herkennen. Zo voorkom je dat je je tijd verdoet aan iemand die niet hetzelfde zoekt. Er is één duidelijk signaal waaraan je dit fenomeen herkent: een verminderde communicatie gedurende de werkweek en plotselinge interesse in het weekend. Merk je zo'n patroon op? Dan zou het kunnen betekenen dat je te maken hebt met mid-mute dating. 

Meer lezen: Bindingsangst: wat kun je eraan doen?

Wanneer je aan het daten bent is het belangrijk om realistisch te blijven. Vraag jezelf af of er gedurende de hele week een gelijke interesse en betrokkenheid is. Als je merkt dat dit niet het geval is, aarzel dan niet om het gesprek aan te gaan. Eerlijke communicatie is altijd de sleutel. Het is aan jou om te bepalen of die persoon overeenkomt met wat je zoekt.