Zo weet je beter wie er bij je past

Love & Sex door Lien

Misschien heb je in je hoofd wel een aantal punten bedacht waar die potentiele match aan moet voldoen. Intelligent, met gevoel voor humor en niet te vergeten betrouwbaar. En als het even kan wat langer dan jij, met blauwe ogen en een aanstekelijke lach. Tijdens het daten houd je dat ideaalplaatje toch een beetje in je achterhoofd. Maar je kunt het ook anders aanpakken: door eerst goed na te denken over wat je nodig hebt.

Als je op zoek bent naar een nieuwe vlam, houd je dat gedetailleerde beeld toch een beetje in je hoofd. De kans is klein dat iemand daar echt volledig aan voldoet. Dat maakt het des te ingewikkelder om precies te vinden waar je naar zoekt. Wat helpt dan? Dat plaatje loslaten en bedenken wat je nodig hebt.

Weet wat je nodig hebt

Twee belangrijke succesfactoren van daten: zelfkennis en een helder beeld van wat je zoekt. Als je weet wie jij bent, kun je ook bepalen wie er bij je past. Misschien ben je enigszins introvert en heb je iemand nodig die je wat meer uit je schulpt trekt. Of af en toe overheersend, en vind je het fijn wanneer iemand je tegengas kan geven. Jezelf eerst goed kennen voordat je gaat daten voor een serieuze relatie, levert je dus veel op. Je bespaart jezelf er enorm veel tijd mee en tegenvallende dates meer voorkomen. Vooral door te bedenken wat je nodig hebt en wat je dromen en doelen zijn, kun je sneller achterhalen of iemand iets voor jou is en in je leven past. De leefstijl en het toekomstbeeld van de ander is namelijk net zo belangrijk als alle persoonlijkheidskenmerken. En wat voor kleur ogen iemand heeft, maakt dan ineens helemaal niet zoveel uit.

Ook interessant: waarom je soms ineens compleet op iemand afknapt