Manieren om self-care toe te passen

Mind & Wellness door Lien

Self-care hoeft heus niet altijd veel te kosten. Een luxe massage nemen kan heerlijk zijn, maar soms zit zelfzorg ‘m ook juist in het aanpassen van een routine of thuis een momentje voor jezelf inplannen. Benieuwd naar welke vormen van self-care je zou kunnen toepassen? We hebben hieronder een aantal ideetjes voor je op een rijtje gezet. Keuze genoeg.

1. Ga naar buiten

Niets kan je hoofd zo snel leegmaken als wat frisse buitenlucht. Daarnaast is het buiten zijn ook nog eens supergezond, vooral als je dit doet in de vorm van beweging, zoals wandelen of hardlopen. Al is het maar een halfuurtje, je lichaam knapt er helemaal van op. En die extra vitamine D is ook nog eens mooi meegenomen.

2. Neem een warm bad

Warm water, bloemige aroma’s, een zacht muziekje, kaarsjes en een goed boek. Als dat geen self-care schreeuwt, weten wij het ook niet meer. Een bad nemen kan de ideale manier zijn om op te laden. Heb je geen bad? Dan zou je kunnen kiezen voor een warme douche. Hoewel dit iets simpeler klinkt, is het effect hetzelfde: je neemt een momentje van rust.

3. Maak een warm drankje

Bij een momentje van stilstand hoort een verwarmend drankje. Wat dacht je van een groene thee, cacaodrank of matchakoffie? Genoeg keuzes in ieder geval. En extra leuk wanneer je het drankje zelf hebt gemaakt. Een nieuw recept uitproberen kan natuurlijk ook een vorm van zelfzorg zijn.

4. Zet je telefoon op ‘niet storen’

In het hier en nu leven is de perfecte manier om te ontspannen. Je telefoon uitzetten kan hier enorm aan bijdragen. Even geen afleidingen, prikkels en to do’s. Zo krijgen je gedachten een momentje van rust en kun je even helemaal opladen.