5 tips om te slapen met warm weer

Lifestyle & Tips door Chloe

We genieten volop van het mooie weer. Het is heerlijk warm buiten, maar dat betekent vaak ook dat de slaapkamer in een soort sauna verandert. Hierdoor kan in slaap vallen nog wel eens lastig zijn. We hebben tenslotte niet allemaal een boxspring met koudschuim matras in huis. Heb jij ook moeite met slapen met warm weer? Met deze tips slaap jij voortaan als een roosje in de zomermaanden. Lees snel verder!

1. Houd je gordijnen dicht

Wanneer we wakker worden is het eerste wat we doen vaak het openen van de gordijnen. Maar als de zon de hele dag vol op je slaapkamerraam schijnt, dan kan je deze beter lekker dicht houden. Zo komt er minder warmte naar binnen en dus blijft je slaapkamer een stuk koeler. Slapen met warm weer wordt zo een stuk aangenamer.

2. Spring onder de douche

Als jij iemand bent die het liefst in de avond doucht dan hebben we goed nieuws voor je. Even onder de douche springen voor je naar bed gaat kan er namelijk voor zorgen dat je sneller in slaap valt. Dit werkt echter alleen als je onder een koude douche springt. Doordat je lichaamstemperatuur daalt val je sneller in slaap.

3. Slapen met een ventilator

Een ventilator in de slaapkamer kan ook aardig wat verkoeling geven. Voor een paar tientjes heb je al een goed verkoelende ventilator. Je moet alleen wel tegen het geluid kunnen. Slaap jij liever in volledige stilte? Dan zal je wat dieper in de buidel moeten tasten voor een stiller exemplaar. Daarbij zijn er nog wat dingen waar je rekening mee moet houden als je met een ventilator slaapt, zoals de stand en de plek van het apparaat.

4. Lakens in de koelkast

Dit klinkt misschien een beetje gek, maar het werkt wel. Vouw je beddengoed op en doe deze in een plasticzak. Deze plaats je vervolgens in de koelkast. Wanneer je naar bed gaat haal je ze er weer uit en heb je een heerlijk koel bed. Daarbij voelt het ook nog eens heerlijk fris aan.

5. Luchten

Het is natuurlijk sowieso goed om je slaapkamer regelmatig te luchten, maar op warme dagen al helemaal. Doe dit minstens twee keer per dag voor 15 minuten. De hele dag je ramen openlaten is ook niet aan te raden. Op warme dagen staat er vaak weinig wind en dus zal er alleen maar meer warmte naar binnen komen.