Hoe vaak moet je je haar laten knippen?

Lifestyle & Tips door Lien

Misschien dat je je het wel eens afvraagt: hoe vaak moet je nou eigenlijk je haar laten knippen? Er bestaan talloze verschillende haartypen en het antwoord op deze vraag is dan ook net zo variërend.

Afhankelijk van haartype

Bijhouden hoe vaak je een bezoekje aan de kapper brengt doet niet iedereen. En als je je lokken juist een flink stuk wilt laten groeien is de kans groot dat je nog eventjes wacht. Toch is het handig om vaak genoeg te gaan: het regelmatig knippen werkt immers verzorgend. Er bestaat geen one-size-fits-all antwoord op de prangende vraag hoe vaak je nou een bezoekje aan de kapsalon moet brengen. Heb jij lang of kort haar? Stevig of dun? En breekbaar of sterk? Dit soort factoren spelen allemaal mee in hoe vaak je je lokken moet laten knippen.

Lengte van je haar

Als je een langer kapsel hebt en het ook zo lang mogelijk wilt laten, kun je het beste eens in de drie maanden naar de kapper gaan. Geef dan aan dat je er slechts een centimeter vanaf wilt hebben. Gemiddeld groeien lokken een centimeter per maand, dus je coupe groeit dan toch steeds een beetje door. Heb je geen lang, maar juist een kort kapsel? Dan kun je het beste vier weke tussen kappersafspraken aanhouden. Een kortere coupe raakt sneller uit model en moet daardoor beter worden bijgehouden. En lokken die tussen kort en lang in liggen zouden dan het meest gebaat zijn bij het eens in de zes weken laten knippen.

Ook interessant: manieren om voller haar te krijgen

Gezondheid van je haar

Hoe vaak je een bezoekje aan de kapper dient te brengen hangt niet alleen af van de lengte, maar ook van de gezondheid van je haar. Bewerk jij je coupe regelmatig met styling tools? Dan kan het handig zijn om wat vaker langs de kapper te gaan. Je lokken drogen door dit soort tools namelijk sneller uit en beschadigt meer. Dit leidt tot gespleten punten die snel afbreken. Om dat te voorkomen laat je je kapsel op tijd weer knippen. Zo kan het weer healthy shinen. Het niet gebruiken van styling tools is niet alleen beter voor een gezonde groei, maar ook voor je portemonnee: je zou dan slechts eens in de twaalf weken naar de kapper moeten gaan. Vaak zijn deze lokken sterker, dikker en juist geen gespleten punten. Geen reden om het vaker te laten knippen, dus. Gebruik jij geen agressieve stylingsproducten, maar zijn jouw lokken wel heel fijntjes? Dan kun je het beste iedere zes weken een bezoekje brengen.