Blijf in shape tijdens de feestdagen

Tips door roos-aduagyei

Één van de leukste maanden van het jaar komt er weer aan: December. Een maand die voor de meeste Fit Girls gepaard gaat met héél veel yummy food en drinken. Maar daarnaast is het soms een extra lastige maand om je goed aan je routine te houden. Wij verzamelden voor jou de beste tips om zo min mogelijk progressie te verliezen tijdens de feestmaand. Want met de juiste training en voorbereiding hoef je geen afscheid te nemen van je fitte lichaam. Yay! 

Blijf bewegen

Vind je het lastig om regelmatig de gym te bezoeken in de December-maand. Begrijpelijk, want hoe aantrekkelijk is het om lekker cosy op de bank te blijven liggen naast je kerstboom? Toch is het altijd belangrijk om te blijven bewegen wanneer je geen progressie wilt verliezen. Hiervoor hoef je natuurlijk niet speciaal naar de sportschool te gaan. Je kunt namelijk ook naar buiten om een paar uur te wandelen. Je eet waarschijnlijk wat meer dan normaal dus door dat te compenseren met extra beweging creëer je een balans. Wie weet kun je je vriendinnen of familie ook nog meeslepen! Mocht je daar geen zin in hebben: Er zijn talloze home work-outs te vinden op Youtube. Zo kun je het zo lang laten duren als je zelf wilt. Hier op #FITGIRLCODE kun je ook talloze work-outs vinden waaronder deze. Succes!

Wanneer je al je sportactiviteiten opgeeft, is het nog moeilijker om daarna weer terug in je routine te komen. En hierdoor verlies je nog meer progressie. En dat willen we natuurlijk niet!

Sta vroeg op

Je kunt ook extra vroeg gaan sporten deze maand. Wanneer jij om 10 uur ’s ochtends je work-out al gedaan hebt is er genoeg tijd om bezig te zijn met alle andere plannen. En door zo’n sportief begin van de dag zul je wat minder geneigd zijn je volledig te laten gaan met al het yummy eten dat overal ligt. En je verbrandt ook nog eens meer calorieën gedurende de dag omdat ’s ochtends sporten je metabolisme verhoogt. Winning!

in shape blijven in december

Ga zelf in de keuken staan

Hoewel alle gourmetsets en andere schotels nog zo verleidelijk zijn kun je ook zelf de keuken in duiken. Wanneer je zelf de controle hebt over je eigen diner kun je het zo gezond of ongezond maken als je zelf wilt. Mits je eetgenootjes het daar mee eens zijn, natuurlijk! Op #FITGIRLCODE deelden we al eerder een aantal lekkere kerst recepten. Die vind je hier, hier en hier. Ga bijvoorbeeld voor een pompoensoepje vooraf, een gegrilde kip uit de oven als hoofdgerecht en als dessert een gezonde chocolademousse.

Zoek de juiste balans

Moderation is key, dat geldt voor alles en óók voor de Decembermaand. Natuurlijk kun je genieten van al het eten en even iets minderen met je zware work-outs, zolang je er maar een goede balans in vindt. Al je goede gewoontes laten vallen is natuurlijk zonde. Wanneer je een mooie balans hebt gevonden kun je én genieten én je lichamelijk fit blijven voelen. En dat willen we natuurlijk allemaal!

Drankje hier, drankje daar

Naast alle oliebollen, pepernoten en croissantjes bij het ontbijt kan alcohol ook een flinke invloed hebben op je progressie. Het lijkt zo onschuldig, maar in een glas wijn zitten al snel 150 calorieën. En we hebben juist de neiging om meer te eten bij een glaasje wijn. Probeer hier dus op te letten wanneer je in shape wilt blijven, al gaat het bij dit punt ook om de juiste balans vinden!

in shape blijven in december

Vind een sportboddy

Er zijn vast vriendinnen van je die ook een beetje rustig aan willen doen tijdens December. Wellicht hebben zij zelfs zin om samen met je te gaan sporten. Dubbel zo gezellig! Ben elkaars personal trainen en zorg er op die manier voor dat jullie beide op en top in shape blijven in December. Dat gaat jullie zeker weten lukken!

Genieten betekent niet per se al je goede gewoontes schrappen. Je kunt absoluut genieten van al het lekkere eten terwijl je ook let op je voeding. Deze maand is uiterst geschikt om wat liever te zijn voor jezelf en even tot rust te komen. Balance is key, zoals altijd!